Alat za zamjenu disk plocica

Klip ima svoj nulti položaj i ponekad ga je kod ovakve. Univerzalan profesionalni set alata koji jednostavno vraća klip kočionih čeljusti na većini automobila. Praktični kofer sadrži 22 dijela: -dva magnetna potisna.

A kada ste već ondje i sve ste rastavili, uz pločice nije loše pregledati i po potrebi zamijeniti i kočioni disk, posebice ako je on istrošen, odnosno ima prevelik zub. Hadžići, 100 KM, PRIMJENA ZA SVA VOZILA. ZAMJENA ISTROŠENIH HIDRAULIČNIH DISK KOČNICA.

Alat za vracanje kocionih cilindara

Alat za zamjenu disk plocica

Promjena disk pločica i diskova je naizgled jednostavna. Uslijed kočenja čeljust i rotor disk kočnice jako se zagriju. Kako bi izbjegli opekotine ne dodirujte. Istrošen, napuknut ili deformiran rotor disk kočnice mora se zamijeniti.

Pomoću alata s ravnim plohama utisnite kočione pločice natrag, pritom pazeći da im. Sliži za vraćanje kočionih cilindara prilikom servisiranja kočnica i zamene disk pločica na auto. Servisni paket – izmjena prednjih disk pločica i diskova Disk kočnice spadaju u potrošni materijal i ključne su za sigurnost u prometu.

Primjetite da uz disk pločice dolaze i novi štiftovi za učvršćivanje, te limići za.

Kako zameniti pločice kočionih diskova?

Alat za zamjenu disk plocica

Kao idealni alat se pokazao ključ za stezanje glave na bušilici. Pločice – preporučuje se zamjena kod 3mm debljine tarnog materijala, Diskovi-. SPECIJALNIH ALATA ZA KOČNICE PRILIKOM ZAMJENE DISK PLOČICA. Zamjena pločica stražnje disk kočnice. Za ekvivalentne regionalne alate, pogledajte Specijalni alati. Indikatori istrošenosti kočionih pločica upozoravaju vozače kada je vrijeme za zamjenu. Ova vrsta indikatora je pričvršćena na nosivu ploču kočionih pločica iznad. Kada se kočioni materijal istroši do te mjere da kabel dodiruje kočioni disk. Nije isplativo tokarenje nakon neravnomjernog istrošenja, već zamjena, koja je jeftinija – kočione obloge 60.

To omogućava upotrebu ključa koji osigurava da se podnese. Ako posjedujete Opel Corsu, a sami biste željeli zamijeniti disk pločice. U video filmu možete vidjeti cijeli postupak zamjene pločica na Opel Corsi. Pregledno je sve napravljeno tako da vam je potreban samo alat i pogled. Zamenu kočionih pločica smeju vršiti samo osobe koje raspolažu potrebnim. Izraditi elaborat gdje će se opisati postupke rada, navesti upotrijebljeni alat materijal.

Kao specijalist za izradu pločica za disk kočnice Bosch ima. Sigurnost na prvom mjestu – Bosch disk pločice.

Saveti za pravilnu zamenu kočionih pločica

Alat za zamjenu disk plocica

Tvrde i istrošene disk pločice, potrebno je zamijeniti novima kako bi se osigurao optimalni. Kad je u pitanju zamjena disk ploča i pločica, uračunava se normativ za zamjenu diskova jer je prije demontaže potrebno demontirati i pločice. Koristite samo specijalne alate (moment-ključ, alat za rastezanje, izvlakače itd.). Ukoliko kočione pločice nisu montirane, pomoću alata s ravnim plohama utisnite. Pomoćni alat koji sam napravio, probušena pločica na kojoj je zavarena po jedna. Sad postaviti disk, pa držač kočionih klešta, pa pločice. Proizvođači vozila preporučuju zamjenu ekspanzijske blokade pri svakoj. Kod automobila svaki sistem za kočenje sadrži: diskove, ulje (kočiona tečnost), doboše, pakne, disk ploče, cilindre, vodove, creva i sajlu za. To znači da se mogu montirati kao zamjena osnovne opreme i za vrijeme trajanja. Kočiona gumena crijeva (lajtunzi).

E90 odobrenih disk pločica i kočionih obloga na tržištu.