Cudan zvuk kad se pusti kvacilo

To je druk ležaj i ta stvar se čuje na puno modela pretpostavljam da je motor 1. Kad stisneš kvačilo zvuk nestane a kad vratiš kvačilo zuji. Imam problem s autom kada radi na leru,dakle kada otpustim kvačilo iz predjela motora se čuje čudan zvuk ne znam kako bih objasnio,kasnije. Auto kad se upali kad je u leru,cuje se neki cudan zvuk. Spremljeno u privremenu memoriju Slično Prevedi ovu stranicu 3.

Kvarovi: allroad_ pita ostale vozače

Cudan zvuk kad se pusti kvacilo

Kada pustim kvačilo, čujem neki jako neugodan zvuk koji se može čuti i na snimku ispod. Kako se manifestuje manjak ulja u menjaču? Cudan zvuk u menjacu na Yugo Tempo 1. Ako, kada sklonite nogu sa kvačila, čujete krčeći zvuk kotrljanja, verovatno imate.

Problem sa krčanjem u menjaču na niskim obrtajima 4. Novo kvačilo – zvuk prilikom pritiskanja pedale u neutralnoj.

Audi 80 cudan zvuk kad pustim kvacilo

Cudan zvuk kad se pusti kvacilo

Ako se zvuk čuje samo dok auto radi samo u neutralnoj brzini (ler), a izgubi se kad stisneš kvačilo, moguće da je uzrok u potisnom ležaju korpe. Audi 80 cudan zvuk kad pustim kvacilo. Naime, kada se pusti papučica spojke te kada je auto u praznom hodu, pojavljuje se čudan zvuk (kao da nešto, laički rečeno, zvrnda). Kao sto naslov kaze, cudan zvuk nakon zamene lamele,korpe,druk. Polovni delovi CITROEN FORD MAZDA PEZO 1. Nakon ugradnje nove lamele kvacilo TRESE pri polazenju, a cim se pusti prestaje. Korpa mi je manje sumnjiva jer niti krci, niti se bilo sta cudno desava kada se pritisne kvacilo i pusti.

Ovo se desava samo pri polasku iz mesta. Jel se desava kad je stisnuto kvacilo, ili kad pustas pa negde ba pola kvacila. Meni se na Mondeu takav zvuk javljao pred crkavanje zamajca. Na autu se malo cuje zamajac ali me plasi jedan drugi zvuk koji se javlja kada drzim kvacilo na leru pa bi zamolio majstore ako mogu da daju.

Ako tokom ispitivanja ne čujete nikakav zvuk, onda problem u vašem. Dobar dan svima, na mom fordu se kada je na leru cuju jako cudni zvuci kao neko krkljanje skripanje metala, a kada stisnem kvacilo nista se. Imam cudan problem sa kvacilom, znaci mehanicki je manje-vise ok, dobro.

Otklonite mi lupkanje na golfu

Cudan zvuk kad se pusti kvacilo

Kada stisnem kvacilo obrataji pocnu padati i tada se zvuk smanjuje. Zvuk se cuje u uslovima kada se krecem i npr pustim gas, ili stisnem kvacilo ili izbacim iz brzine pa cak i ako u voznji ugasim auto. Da u leru kad stisnem kvačilo promijeni se zvuk, auto je puno tiši, a kad. Neki vozači pritiskaju kvačilo kad pale auto, drugi ne. Jedni samo rade onako kako su naučeni, drugi imaju konkretna objašnjenja kako se. Lupkanje se javlja samo dok auto radi u leru i pritiskom na papučicu kvačila. Tada konstatujem da se zvuk javlja samo kada je menjač zagrejan. Npr puno gradske voznje, ili kad stojis na semaforu drzis cijelo vrijeme stisnut kuplung itd. Kad upalim auto (ALFA 147),cuje se cudan I ne pravolan zvuk u. Oseti se mala promena,gotovo ne primetna kada stisnem kvacilo,kao da se tise. Narocito se cuje kad se oduzme gas pa motor koci. Automobil proizvodi cudan zvuk, nalik na kotrljanje lezajeva koji nisu.

Kad sam stigao doma, skužio sam da kad je auto u leru cuje se zvuk roštanja onako u getribi, a kad mu stisnem kvacilo taj zvuk prestane. Odmah da kažem da taj čudni zvuk (struganja) koji je auto proizvodio. Kada se javi kvar na plivajućem zamajcu na nekih u proseku 150. VW-ov motori TSI, turbo benzinci jesu sjajni što se tiče potrošnje, razvoja snage, zvuka. Sad pri gašenju auto se izmrda, nema nekih čudnih zvukova tipa da. Za svaki slučaj poručim korpu kvačila, njen lanac, "trilex" ili "triplex", lanac.

Pri dodavanju gasa i ubrzavanju ništa, samo na manjoj brzini kad se. Moguće da si blizu došao jer naglašavao je "stisneš- pustiš kvačilo "opet isto. MINI Klub Hrvatska – Forum mini-klub.