Položaj vanjske jedinice klima uređaja

Mobilni klima uređaji ne zahtijevaju montažu i nemaju vanjske jedinice te se stoga koriste kada nije moguće montirati vanjsku jedinicu, ali im je svejedno. Niti unutarnja, niti vanjska jedinica ne smiju biti u ograničenom prostoru, koji bi im ometao ispuhivanje. Kada klima uređaj radi pri niskoj vanjskoj temperaturi, svakako slijedite donje upute. Da biste spriječili izloženost vjetru, vanjsku jedinicu.

Kad je vanjska jedinica montirana i spojena s cijevima i kablovima koje idu od unutarnje jedinice, spaja se strujni kabel te se klima uređaj pušta u probni rad.

Gdje postaviti klima-uređaj u potkrovlju

Položaj vanjske jedinice klima uređaja

Montaža i servis klima uređaja Zagreb. Vanjska može biti na višem položaju od unutarnje jedinice, ali u tom slučaju kondezat crijevo ne smije "ići uz brdo". Prije ugradnje klima uređaja dobro proučite upute za korištenje. Nemojte stupati na gornji panel vanjske jedinice niti na nj stavljati vruće predmete. Pri izboru klima – uređaja treba imati na umu sljedeće parametre: volumen.

Pozicija unutarnje jedinice mora biti takva da ne puše u onaj dio prostora u kojem.

Upute za instalaciju zidni klima uređaj

Položaj vanjske jedinice klima uređaja

Ljeto nam stiglo i ako ste poželjeli nabaviti novi klima – uređaj u svom. Ako je vanjska jedinica klima uređaja nagnuta (nije u razini), kršit će se sile koje djeluju. Od tla, položaj nije manji od 1,8-2 m, po mogućnosti u zaštitnoj ladici. Vrijedi instalirati jedinicu tako da je udaljenost od unutarnjeg bloka što je moguće kraća. Nosač za vanjsku jedinicu klima uređaja ima nosivu.

Klima – uređaj postavite prema uputama danim u ovom instalacijskom priručniku. Prilikom postavljanja ožičenja između nutarnje i vanjske jedinice, i ožičenja napajanja, postavite žice. Podesite položaj cijevi za rashladno sredstvo prema. Nijedna vanjska jedinica klima uređaja bez obzira koliko se trudili proizvođači. O postavljanju vanjske jedinice pročitajte u priručniku za. Položaj izlaza ožičenja na gornjoj ploči.

Molimo pažljivo pročitajte uputstva prije korištenja klima uređaja. Ne stavljajte nikakve predmete na vanjsku jedinicu. Napomena: slika je ilustrativna, funkcije i položaj tipki se mogu razlikovati ovisno o kupljenom modelu uređaja.

Gdje i kako montirati klima uređaj

Položaj vanjske jedinice klima uređaja

Kada vanjska jedinica treba biti ugrađena u uzdignutom položaju, učvrstite. Dakle uredjaja koji imaju vanjsku jedinicu koja dolazi na vanjski zid, a na koju se treba prikljuciti unutarnja jedinica u. Klimatizacijski uređaj – Wikipedija hr. Prema broju unutarnjih jedinica klima uređaji mogu se podijeliti na:. Ovaj sistem sastoji se od dva dijela, od unutarnje i vanjske jedinice.

Velika ponuda klima uređaja, s doista raznolikim cijenama i osobinama. Oznake upozorenja na jedinici klima uređaja. Kada se vanjska jedinica instalira na uzvišenom položaju, obavezno pričvrstite njenu nožicu za učvršćivanje. Toshiba Carrier Corporation klima uređaja ili alternativno, njega ili. Tako da položaj klima uređaja u kući uslovljava položaj jedinice vani. To prvenstveno ovisi o snazi klima uređaja, a na nju utječe položaj, veličina. Ispravan položaj klima uređaja u sobi.

Preporučuje se instaliranje vanjske jedinice klima uređaja na prikladno mjesto za instalaciju i naknadno održavanje. Split sistem je najčešći tip klima uređaja, a dijeli se na multi split sistem i na mono. Odaberite mjesto gdje buka i ispušni zrak iz vanjske jedinice neće ometati susjede.

Ovaj klima uređaj spada u elektronički uređaj klase I. UPOZORENJE: Uređaj treba uvijek biti u horizontalnom položaju tijekom rada.