Kako promijeniti pojas generatora u Renault Logan

Kontrola konstantnog stanja i pravovremena zamjena generatora na automobilu vrlo je važan postupak o kojem ovisi rad mnogih sustava i sklopova. Kad se pojas generatora pokvari, baterija podržava "održivost" sustava i jedinica u kratkom vremenskom razdoblju, posebno ako su omogućeni lagani uređaji. Stoga ćemo vam u ovom članku reći kako brzo, brzo i učinkovito zamijeniti pojas generatora na primjeru automobila Renault Logan.

Postupak zamjene remena generatora Logan

Ovaj materijal nije baš koristan za vlasnike Renaulta Logana sa šesnaest valve motora. Automobil na kojem ćemo razraditi ove vještine opremljen je hidrauličkim brisačem i klima uređajem, što čini određena podešavanja procesa zamjene pojasa.

Upute za zamjenu

Na automobilima takvih modifikacija napetost generatora pojavljuje se s mehanizmom opruge, t. e. Stalno se pritiska na pojas. Stoga, da bismo ga uklonili, moramo uzeti mehanizam za pritisak na stranu. Da biste to učinili, upotrijebite polugu, na primjer, odvijač.

Mehanizam pritiska

Za oslobađanje vijaka koji drži mehanizam, koristite ključ na 13. A budući da je pristup mehanizmu na vrhu težak, uklonit ćemo kotač zaštitnim kućištem. To će nas pojednostaviti zadatkom pristupa mehanizmu stezanja.

kućište

Zaštitno kućište se lako uklanja, fiksira se na klipovima.

Ključ 13 (uniform) vodimo strijelni video u stranu. Ako to ne uspije, pomažemo s ručicom.

Napetozni valjak generatora

Nakon izvedenih radnji, remen se lako uklanja s mjesta. Sad kad je izvađen stari pojas, tamo morate staviti novi. Kako je lakše učiniti, opisano je malo u nastavku. Kako bi bilo prikladnije pričati i prikazati, sve se radnje izvršavaju na motoru uklonjeni. Dakle, fotografije su razumljivije i nijanse posla su bolje vidljive.

Prva remenica, na kojoj se pojas stavlja, je remenica upravljača.

Remenica upravljača

Tada remen pokriva tranzitni video.

tranzitni video

Nakon toga, prolazimo remen kroz videozapis, generator i bacimo ga u remenicu klima uređaja i radilice.

remenica klima uređaja i radilice, valjak zatezača generatora

Pojas se baca posljednje da je potonji na radilici.

Pri postavljanju pojasa obratite pažnju na važan dio. Na motorima takve modifikacije remenica su šest -hand, t. e. Na svakoj remenici ima šest žljebova. A pojas koji je postavljen na ove motore je pet -na njemu je pet žljebova na njemu. Stoga pažljivo provjerite je li remen podjednako postavljen na sve remenice. Višak, šesti utor trebao bi biti na svim remenicama s jedne strane. Čini se da je sitnica, ali s intenzivnim i čestim radom motora, pogrešno smješteni pojas izbrisat će mnogo brže. Bolje je ostaviti prazan tok na svim remenicama iznutra iznutra.

Ugradnja remena generatora

Važno je provjeriti stanje remenica i valjka prije ugradnje novog pojasa. Nakon vađenja starog pojasa, njegove čestice ostaju na remenicama i valjcima. Oni ometaju potpuni kontakt novog pojasa s površinom remenica i valjka, ne pružaju potpuni prijenos rotacije i stvaraju uvjete za klizanje remena.

Provjera instaliranog pojasa

Pored činjenice da se pojas na prljavim remenicama može okrenuti i ne pružiti potpuni kontakt, također je opušten brže, jer površina prljave remenice nije savršena. Prilikom odabira novog pojasa važno je pridržavati se preporuka koje proizvođač automobila daje. Povlači različite širine i broj strujanja instaliran je na motore. A odstupanje između širine i broja strujanja remenica i pojasa dovodi do nepristojnih posljedica. Ovo je važno za duga putovanja kada je automobil daleko od civilizacije, a kupite novi pojas ili kontaktirajte servisnu stanicu, nema mogućnosti.

Dobivanje razvodnog pojasa, ne spremaj. Dajte prednost pouzdanim proizvođačima koji jamče kvalitetu i potpunu usklađenost s tehničkim zahtjevima, čak i ako je cijena takvog pojasa veća od konkurencije konkurencije.

Još nešto korisno za vas:

  • Kako provjeriti generator automobilom: bez uklanjanja, pomoću multimetra
  • Zašto generator automobila ne daje punjenje baterije
  • Zašto vibrira tijelo Renault Loganu – tražimo razlog u podršci motora

Odabirom pouzdanog proizvođača, kupac pruža dug i pouzdan rad određenog dijela i štedi sredstva. Nakon što je preplatio na početku, prima dio (u ovom slučaju, razvodni remen), koji ponekad djeluje dvostruko duže od jeftinog.