Zamjena motornog ulja i filtera na Renault Dusteru

Jedan od najvažnijih uvjeta stabilnog i pouzdanog rada motora je upotreba motornog ulja visokog kvaliteta. Automobil Renault Duster poznat je po pouzdanim motorima zbog upotrebe dokazanih i pouzdanih ulja u njima.

Zamjena ulja u Renault motorima (Renault)

U ove se strojeve izliva različito motorno ulje, ovisno o modifikaciji, ali preporučuje se popunjavanje:

  1. Ispred -kotača i svi benzinski modeli pogona -kotača s motorom od 1,6 titra, preporučuje se izlivanje elf evolucije 900 SXR 5W30.
  2. ELF evolucija 900 ft 0W40 je prikladna ispred -na -kotača i svi dizelski motori na pogon.
  3. Ispred modela pogona kotača s 1,5 DCI elf evolucija 900 SXR 5W40 motor.
  4. Na sve -kotače s 1,5 DCI elf evolucija 900 ft 0w40.

Ovo nije jedino motorno ulje visoke kvalitete na tržištu, ali ga potvrđuju vlasnici automobila.

Prema preporuci proizvođača, motorno ulje se mijenja najmanje jednom na 15.000 km. Zajedno s zamjenom motornog ulja, potrebno je zamijeniti filter za ulje, inače ne čekajte prednosti takve zamjene.

Slijed rada na zamjeni ulja u motoru Renault Duster

Prije početka rada pripremite motor automobila, t. e. Toplo do radne temperature. Zatim, kako bismo izbjegli negativni tlak u sustavu, koji se formira pri davanju ulja, odvrnimo plutu od poplavnog vrata na motoru.

Zamor u prometu na vratu na motoru

Da biste olakšali pristup filtru za ulje, odmah uklonite poklopac rampe za gorivo, odvrnite ga, nije teško, pričvršćen je na dva vijka na 13. Ne možete to učiniti, ali tada će biti neugodno doći do filtra za ulje, a vaše će ruke morati biti oprane češće.

Rendžer goriva Renault Duster

Zatim podižemo automobil na lift, a tko ne, koristimo uobičajenu jamu, glavna stvar je da dobijemo slobodan i prikladan pristup dnu automobila.

Renault Duster na liftu

U zaštiti motora postoji tvornička rupa za pristup čepu za odvod, ali bolje je ukloniti zaštitu. Prvo, ulje ga posipa, a drugo će biti mnogo prikladnije ući u promet.

Utikač

Štoviše, trebat će malo vremena, odvijte nekoliko vijaka na 10, smještenih oko oboda zaštite. Jedina poteškoća je da je nekoliko vijaka skriveno ispod odbojnika, tako da morate odvrnuti njegove donje nosače.

Uzimamo spremnik za staro ulje, s kvadratom od 8 odvrnimo čep za odvod palete radilice.

odvezani čep za odvod ruku ručne ručice renault duster

Nakon što je procurio glavni volumen motornog ulja, ostao je samo mali tok, prebacimo posuđe u manju i pripremimo se za uklanjanje automobila iz dizala (ako ste ga koristili).

Staro ulje se isušuje

Ne uklanjamo odmah novu posudu tako da preostalo ulje iz svih skrivenih kutova motora teče u nju.

Sada nastavite s uklanjanjem filtra za ulje. To radi poseban ili univerzalni izvlačenje.

Filter za ulje Renault Duster

Kada odbijete filter za ulje, čep za odvod mora biti odvršen. I trebate pažljivo odvrnuti filter, ali uz trud, ako je bio sjeban u servisnom centru. Njihovi zaposlenici odgađaju filtre "od srca".

Iz filtra za ulje nakon odvrtanja, protjerat će određenu količinu ulja (ne baš puno), pa ćemo pripremiti spremnik ili krpe. Krp je još uvijek potreban za obrišite sjedalo filtra za ulje.

Clockwork koji trebate dati malo vremena za napuštanje motora. Bolje je raditi druge stvari u ovom trenutku ili otići piti kavu. Puna nafte može se odrediti činjenicom da počinje polako kapljati u spremnik. To znači da možete zategnuti odvod, pitam radilicu.

Važno! Ne preporučuje se stara brtva na čepu za odvod! Ovo je stvar s jednom vremenom. Stara brtva ne daje odgovarajuću zategnutost.

Čak i ako se mora ponovo koristiti, pripremite da će ulje početi kopati.

Uvrnite odvod čep radilice

Nakon toga možete staviti zaštitu motora na svoje mjesto. Mjesta na kojima su vijci nedavno odsuti trebali bi biti jasno vidljivi. I dalje! Pokušajte pažljivo kupiti rezervne dijelove (u ovom slučaju filter i ulje), na tržištu su se pojavili mnogi lažirani.

Budući da je filter horizontalno pričvršćen u dosteru, nije potrebno u potpunosti ga napuniti uljem, podmazati brtveni prsten. Nakon toga, filter za ulje je spreman za ugradnju. Potegnumo ga istom "adaptacijom" kao što su odvrnuli.

Nakon toga ugradite poklopac rampe za gorivo, a ostaje samo sipati svježe ulje (jedna od opcija ulja može se vidjeti gore), a motor je spreman za rad. Volumen ulja koji se ulijeva u Duster motor je 5,4 litre.

Nakon poplave nafte, provjerite njegovu razinu na sondi. Prvo, odmah, na hladnoću, a zatim na blago zagrijanu, oko 5 minuta nakon što su se utopili.

Još nešto korisno za vas:

  • Kako zamijeniti brtvu i slučaj termostata u slučaju propuštanja antifriza ispod termostata Renault Logan?
  • Zašto vibrira tijelo Renault Loganu, u Sanderu i Lada Largus pri kretanju?
  • Vibracija motora u praznom hodu – prepoznajemo moguće uzroke

Video: Zamjena ulja i filtra s Renault Duster