Kôd pogreške P0171 – Previše “loša smjesa”

Sadržaj

  1. Razlozi za pojavu pogreške P0171
  2. Video: P0171 – Loša smjesa. Jedna od opcija iz razloga.
  3. Pa što se može učiniti pronalaženjem pogreške P0171?

Uzroci ove pogreške uglavnom su zrcalni odraz uzroka pojave pogreške p0172 u memoriji kontrolera.

Degradirajuća Lambda-Zond može čisto fizički prestati s radom-to jest, odstupanja u ravnoteži kisika „s različitih strana“ osjetljivog elementa prestat će dovesti do promjene napetosti na njegovim zaključcima (ovdje govorimo o klasiku Verzija senzora PLAIC kisika, koji je upravo izvor stresa). Za ECU je to ekvivalent stalno lošoj smjesi, odnosno parametar "korekcija opskrbe gorivom" počet će stalno ulaziti u plus plus.

Pogreška P0171

Razlozi za pojavu pogreške P0171

U stvarnosti, to će dovesti do zaljeva svijeća. Ako motor otvoreno pretjera s gorivom, troši, puca u ispuh, ali ECU se "žali" na uvjerljivu smjesu, presuda senzora kisika je neizbježna. Najjednostavniji tester spojen na izlaz signala senzora kisika prikazat će napon unutar 0,25V.

Video: P0171 – Loša smjesa. Jedna od opcija iz razloga.

jedan. DMRV kvari

DMRV odbija na pojavu ove pogreške rijetko vodi. Načelo rada senzora masenog protoka precjenjuje se indikacijama (zagađenje na osjetljivom elementu djeluje kao toplinski izolator, što sustav ubrizgavanja smatra povećanjem brzine protoka zraka – to jest povećanje njegovog broja). Vjerojatnije nije "zamišljen", već potpuno stvaran izvor viška zraka na ulazu.

2. Propuštanje usisnog razvodnika

Propuštanje zraka kroz pukotine, što u plastičnim razvodnicima nije rijetkost (u Renault Duster 2.0, na primjer, u 2013-2014. Oni su masovno promijenjeni pod jamstvom).Kroz brtve (ako se ponovno sjećate Renaulta, ovo je vječna bolest na 1,6-litarskom K4M motoru), kroz cijev za vakuumsko pojačalo i tako dalje. Istodobno, usisavanje je maksimalno u praznom hodu i na malim opterećenjima, kada je vakuum u kolektoru veći. Uz značajno usisavanje koje je u stanju uzrokovati pojavu pogreške P0171, može ga čuti i karakteristično šištanje. Plupiranje sumnjivog mjesta za čišćenje rasplinjača odmah će se propusno promijeniti za promjenu rada motora.

3. Pukotine u ventilacijskim cijevima radilice, vakuum pojačalo i drugi, Komuniciranje sa živim prostorom.

4. Problemi sa senzorom temperature zraka

Automobili koji koriste apsolutni senzor tlaka (tata ili senzor MAP) za izračunavanje cilindara mogu imati problema sa senzorom temperature zraka. Budući da je teorijsko punjenje potrebno za korekciju temperature, jer gustoća zraka vrlo ovisi o njegovoj temperaturi, netočni podaci o njemu također uzrokuju pogreške prilikom izračuna vremena ubrizgavanja – i korekcija vremena ubrizgavanja može prijeći dalje. Da budemo precizni, temperaturni senzor je također na automobilima s senzorom protoka mase, ali tu je blokiran s DMRV -om, tako da se nismo zaustavili odvojeno na njemu. Senzor će se u svakom slučaju morati promijeniti, bez obzira na činjenicu da je on "pogrešno razmotrio" – brzinu protoka zraka ili njegove temperature.

Pored tradicionalne "zalijepljene" metode dijagnosticiranja temperaturnog senzora (to jest, njegovo isključivanje za prevođenje injekcijskog ECU -a na algoritam zaobilaženja), možete koristiti tester. Dovoljno je pronaći podatke o kalibraciji na Internetu za vaš senzor i izmjeriti njegov stvarni otpor.

Najpouzdanije mjerenje u tri točke – Spuštanje senzora u topljenju snijega ili leda iz hladnjaka (0 stupnjeva), kipuće vode (100 stupnjeva) i na sobnoj temperaturi, ako postoji termometar. Odstupanja veća od 10% kalibracija – nedvosmisleni pokazatelj za zamjenu senzora temperature zraka.

5. Mehanički kvarovi sustava za opskrbu gorivom

Čest razlog za preusmjeravanje smjese. Regulator tlaka goriva ili „umorna“ benzinska pumpa čak i prije pogreške P0171 se tijekom raspršivanja tijekom ubrzanja izbacuje teškim lansiranjem, posebno za hladnoću, tijekom raspršivanja.

6. Začepljenje sustava goriva

Dugo vremena ne mijenjaju filter za gorivo, začepljene mlaznice. Naročito na sastav smjese goriva utječe stanje mlaznica, budući da je prolazni dio njihovih prskalica oskudan, a najmanja prljavština može ga smanjiti.

Često na automobilima sada je odsutan filter za gorivo na sve svjetlosti kao klasa – u modulu plinske crpke ugrađen je tanki filter za čišćenje. Stoga se neće uspjeti jednostavno isključiti mogući kvar zamjenom jeftinog filtra za gorivo. Mlaznice će morati dati izlijevanje – poseban stajalište pomoći će u procjeni oblika baklje za raspršivanje, prema kojem je lako vidjeti kontaminiranu mlaznicu i izmjeriti stvarne performanse mlaznica. Na primjer, na donjoj ilustraciji očito je da je druga mlaznica začepljena.

Još nešto korisno za vas:

  • Zašto motor počinje trubiti?
  • Slučajni prolazi paljenja. Pogreška P0300
  • Kako provjeriti generator uklanjanjem i bez uklanjanja automobila

zagađena mlaznica

Pa što se može učiniti pronalaženjem pogreške P0171?

  1. Za mjerenje tlaka goriva – mjerači tlaka su jeftini, prikladni se mogu naći kod prijatelja. Mjerenje se provodi i na sušenom motoru oko i na radu. Ako je tlak ispod norme na sušenom motoru (za vaš automobil pronađite točnu vrijednost na Internetu – obično od 3 do 4,5 bara), tada je najvjerojatnije kriv regulator tlaka goriva: "umorna" benzinska pumpa je Obično dovoljno da iznese pravi pritisak u nedostatku potrošnje goriva. Ali njegov pad na trčanom motoru već je više poput neispravnosti pumpe ili začepljenog filtra.
  2. Je li prethodno bilo košnje u praznom hodu? Izdvojit će curenje zraka za ulaz i prije nego što smjesa počne osiro.
  3. Provjerite senzor temperature zraka prema gore opisanoj metodi.
  4. Teško je procijeniti stanje mlaznica "na koljenu" – bolje je ovdje kontaktirati uslugu ovdje. Usput, jeftinije će ih donijeti već uklonjeni i platiti samo za rad postojanja.