Kako ukloniti i očistiti gas na Renault Loganu, Largus, Duster

Sadržaj

 1. Kada je potrebno čišćenje leptira za gas?
 2. Video: ČIŠĆENJE IAC. Obuka regulatora. Čišćenje gasa. PRETOVAR.
 3. Zašto je amortizer začepljen
 4. Video: Lagrus, Duster, Logan itd. plivaju. Odluka. Čišćenje gasa.
 5. Proces čišćenja

Glavna svrha ventila za gas je reguliranje dovoda zraka u motor za optimalne karakteristike mješavine zraka i goriva. U motorima Renault K4M ovaj se proces provodi preko kabela spojenog na papučicu gasa. Položaj zaklopke kontrolira senzor spojen na elektroničku upravljačku jedinicu. Ako su brtve gasa pod tlakom, sustav to pokušava kompenzirati promjenom broja okretaja i motor počinje "plutati". Kako biste izbjegli ove probleme, povremeno je potrebno čišćenje kućišta leptira za gas Renault Logan 1.6 i u drugim modelima gdje je instaliran šesnaest valve K4M motora.

K4M motor s ventilom za gas

Kada je potrebno čišćenje leptira za gas?

Ventil za gas jedan je od elemenata motora koji treba periodično održavanje, jer se može začepiti. Istodobno, nije potrebno promatrati posebnu frekvenciju, jer mnogo ovisi o kvaliteti goriva i ulja, stanju filtera. Postoji nekoliko signala da je vrijeme za čišćenje sklopa leptira za gas:

 • nestabilan rad hladnog motora, plutajući u praznom hodu glavni je simptom;
 • pojava "plutajućih" okretaja, iu različitim načinima rada;
 • povećana potrošnja goriva;
 • nedovoljna dinamika pri pritiskanju papučice gasa;
 • motor se može iznenada zaustaviti;
 • Povremeno svijetli indikator Check, koji se naknadno gasi.

Imajte na umu da takvi znakovi mogu ukazivati ​​na druge kvarove sustava opskrbe gorivom i motora. Ali istodobno je potrebno provjeriti gas, jer to često uzrokuje problem koji se pojavio.

Video: RXX čišćenje. Trening. Sjeckajući gas. Ponovno pokretanje.

Zašto prigušivači začepljuju

Izvedba leptira za gas ovisi o velikom broju faktora. Vlasnik automobila zahtijeva redovitu zamjenu filtera i ulja, korištenje goriva s visokim kvalitetom. Među razlozima koji dovode do začepljenja gasa u motorima K4M, napomena:

 1. Loša kvaliteta goriva koja tvori tepih, uključujući nepismene aditive.
 2. Prevremena zamjena zračnog filtra.
 3. Filteri za gorivo, naftu i zrak.
 4. Kapi kapi ulja iz motora u kanal.

Posebno je neugodno kada se kombinira nekoliko negativnih čimbenika, na primjer, ulje iz motora i prašine iz zraka. U ovom slučaju formira se ploča, koja ne dopušta da leptir radi normalno, pečate ne uspijevaju, kao rezultat čega će zahtijevati čišćenje i zamjenu prstenova za brtvljenje.

Video: liggrass, Duster, Logan itd. Plivanje. Odluka. Sjeckajući gas.

Postupak čišćenja

Uklanjanje i čišćenje gasa leptira za gas na Renault Loganu i ostalim modelima gdje je K4M motor instaliran, na primjer, Largus ili Duster, radi na stotinu. Ali to se može učiniti neovisno, jer ova operacija ne zahtijeva posebno znanje ili alate.

Razlog zbog kojeg hladni motor pliva je depresija brtve koja povezuje gas i kolektor ulaza. Da biste to provjerili, morate odvrnuti 4 vijka. Uklonjeni su plinski kabel i priključak iz regulatora praznog hoda, za koji vam je potreban krajnji ključ. Nakon toga uklanja se ulazni prijemnik, za koji je potrebna glava E8, možete koristiti glavu za 6, a dva vijka su uvijena.

Ventilacijska cijev radilice isključena je od regulatora praznog hoda. Prijemnik se skida s gasa prema motornom štitu. Shuttle shuttle renault logan 1.6 16 ventila se uklanjaju nakon odvrtanja dva vijka koja se nalaze ispod, za koje će biti potrebna glava za 8.

uklanjanje gasa

Na uklonjenom sklopu vide se Renaultove brtve leptira za gas od posebne gume. Mala brtva ide u usisnu granu, a velika u prijemnik. Na plutajući mirovanje utječe mali o-prsten koji treba zamijeniti. Međutim, nakon uklanjanja razdjelnika, preporuča se zamijeniti ili dodatno zabrtviti obje brtve gasa Renault Logan.

Brtva leptira za gas Renault Logan

Nakon uklanjanja starih brtvi, prigušnica se tretira tekućinom za pranje u obliku aerosola ili na drugi dostupni način. Zatim se pažljivo obriše krpom. Sjedala za gumene brtve temeljito su odmašćena.

gas u rastavljenom obliku

Postoji nekoliko odluka o sabijanju usisnog razvodnika i prijemnika. Idealna opcija – nove originalne brtve. Ali oni su skupi, osim toga, tržište uvijek nudi ogroman broj krivotvorina koje vrlo brzo propadaju. Dobro rješenje je ostaviti originalne brtve ako su netaknute, ali ispod njih namotati nekoliko slojeva FUM trake. To će izbjeći nepotrebne troškove i osigurati brtvljenje leptira za gas na duže vrijeme.

sklop gasa Renault Logan

Prije ugradnje leptira za gas, sve gumene brtve se podmažu silikonskom mašću, a ako je nema, poslužit će i obično ulje. Montaža se izvodi obrnutim redoslijedom, prigušnica se pažljivo umetne u usisni razvodnik i s više napora nego što je iz njega uklonjena, zatim se vijci zategnu. Nakon toga se prijemnik, kabel papučice gasa i druge prethodno uklonjene komponente ugrađuju obrnutim redoslijedom.

Kao što pokazuje iskustvo, samostalno čišćenje čvora za gas predstavljaju bilo kakve poteškoće čak i neiskusnog motorista. Da biste to učinili, trebat će vam set nasadnih ključeva i tekućina za ispiranje karburatora ili drugi sličan spoj. Svakako obratite pozornost da prilikom ponovnog postavljanja brtvi moraju biti u kontaktu s odmašćenom površinom, inače će brzo propasti. Uklanjanje i ugradnja sklopa leptira za gas, koji se nalazi na vrhu motora, ne uzrokuje nikakve poteškoće.