Što učiniti ako se ulje ulja na Renaultu zapalilo

Sadržaj

  1. Otkrivanje i uklanjanje problema sa senzorom tlaka ulja
  2. Dijagnoza i zamjena senzora tlaka ulja
  3. Zaključak

Ubržući naftno svjetlo na Renault Loganu, Megan, scene ukazuju na tlak niskog tlaka u motoru. Ovaj se problem nalazi i na benzinskim i dizelskim motorima. U pravilu se to događa zbog nošenja klipne skupine, oštećenja pumpe za ulje, filtra ili debla ulja, oštećenja radilice. Još jedan od uzroka problema je razgradnju senzora tlaka, koji ne prijeti izravno motoru, već vozača oduzima mogućnost da kontrolira ovaj najvažniji parametar. Od problema sa senzorom nafte, modeli Renaulta opremljeni benzinskim motorima 1 trpe.4 i 1.6, i dizel do K9K ​​1.5 DCI.

Nizak tlak ulja u renault motoru

Otkrivanje i uklanjanje problema sa senzorom tlaka ulja

Problem se očituje nakon okretanja ključa, kada je motor lansiran, uljana svjetlost leprša na reen ili u potpunosti sagorijeva, signalizirajući probleme sa senzorom ili motorom. Nakon pritiska papučice za plin, može intenzivnije treperiti.

Indikator tlaka ulja na ploči s instrumentima je zapaljen

Da biste izbjegli velike kvarove, kada ulje na loganu ili drugom Renault modelu treperi, morate isključiti motor i provjeriti nekoliko točaka. Kad crvena svjetiljka bilo kojeg indikatora svijetli na ploči Renault, to znači da se morate odmah zaustaviti i saznati razlog ako je svjetiljka žuta, to ukazuje na kvar u kojem se još uvijek možete pomicati. Zeleni pokazatelji signaliziraju servibilnost sustava za koje su odgovorni.

Dijagnoza i zamjena senzora tlaka ulja

Senzor tlaka ulja na Renaultu nalazi se u stražnjem dijelu bloka cilindra u blizini serijskog broja, to se odnosi na benzinske motore 1.4 i 1.6. Da biste došli do njega, automobil morate odvesti u rupu ili podići i ukloniti zaštitu. Zatim, pomoću svjetiljke, morate pažljivo pregledati priključak senzora tlaka ulja. Na dizelskim motorima 1.5 DCI Ovaj senzor nalazi se na izmjenjivaču topline ispod filtra za ulje.

Položaj senzora tlaka ulja u motorima Renault

Ako su tragovi nafte vidljivi na priključku, možete samouvjereno razgovarati o problemima izravno sa senzorom. Da biste to bili sigurni, morate ga ukloniti jednostavnim pritiskom čipa na sam čip, a zatim na posebnu plastičnu zastavu. Ako je priključak i čep senzora tlaka napunjeni uljem, senzor tlaka ulja mora biti zamijenjen, gotovo sigurno problem leži u njemu.

Da biste uklonili senzor, trebat će vam ključ s 22 glavom i produžnim kabelom, za praktičnost je preporučljivo koristiti kabel s zveckanjem. To neće oštetiti priključak tijekom rada. Ne trebate se bojati da će istovremeno protjerati puno nafte, biti će samo oko 50 g, ali bolje je pripremiti spremnik kako se ne bi zaprljao. Senzor je rastrgan ključem, a onda se može okrenuti rukom.

Brojevi osjetnika tlaka ulja na Renault Loganu, Sando, Lada Largus, Megan2-3, Scenes2-3, Flime: Renault 8200671286, EPS 1800178, za K9 Moves: Renault 8200671275, FAE 12703.

Problemi sa senzorom nastaju zbog činjenice da tlak stvorena pumpom za ulje istiskuje ulje izravno u priključak, na koji je čip pričvršćen. To se događa na mjestu gdje se kontakt komprimira posebnom plastikom koja, s vremena na vrijeme, pod utjecajem maziva s lošim kvalitetom, vibracija, drugih negativnih faktora, bez osiguranja zategnutosti. Tlak ulja unutar čvora pada, jer je istisnut, svjetiljka počinje treptati ili osvjetljavati i potrebno je zamijeniti senzor tlaka ulja loganom, prašinom, livom ili Megan.

Prije ugradnje senzora tlaka ulja na Renault Logan, morate temeljito oprati priključak, za koji je bolje koristiti aerosolsku kočnicu za čišćenje kočnica. Potrebno je očistiti mjesto ugradnje senzora i cijelo područje na kojem se ulje raspršilo. Nakon toga sve bi se trebalo osušiti.

Ispiranje senzora tlaka ulja

Senzor je pažljivo uvijen na svom mjestu, neophodno je osigurati da ima bakar ili aluminijski pak koji ga neće pustiti da se opusti nakon stezanja. Pri zatezanju senzora tlaka ulja Renault Logan 1.6 i drugi modeli ovog proizvođača, bolje je koristiti dinamometar i zategnuti do sile od 25 n/m.

Nakon toga možete pokrenuti motor, indikacija na ploči trebala bi se upaliti, ali odmah nakon što motor pokrene motor, oblik maskiranja trebao bi izaći. Nakon predoziranja, ne bi trebao treptati ili osvijetliti. U ovom se slučaju problem može smatrati riješenim i nastaviti voziti automobil do sljedeće promjene ulja. Ako se indikacija nastavlja, morate riješiti problem s motorom, a ovo je potpuno drugačija razina rada, što zahtijeva redoslijed veličine više vremena i troškova.

Zaključak

Neuspjeli senzor tlaka ulja na Renault Loganu 1.4 ili drugi motor – ovo nije ništa drugo do neugodna prepreka pri vožnji. Ali nemoguće je zanemariti u svakom slučaju, jer je na nadzornoj ploči vrlo teško utvrditi da je ovo pad novca ili ozbiljni problemi s motorom.

Stoga, kada se pokazatelj pojavi u obliku crvenog maslaca na ploči s instrumentima dok se kreću, stručnjaci predlažu da se zaustave i ne idu na servisnu stanicu za svoje. To je zbog činjenice da s problemima izravno s motorom može stajati i potpuno propasti u vrijeme kada je, možda, bilo samo potrebno dodati ulje u nju.