Kako zamijeniti prednje uljne brtve regala Loganovog radilice

Sadržaj

 1. Razlozi za zamjenu prednje radilice
 2. Radni alati
 3. Priprema za zamjenu
 4. Postupak zamjene prednjeg brtve ulja
 5. Video: Zamjena prednjeg brtve prednje radilice s Renaultom Logan
 6. Zaključak

Mnogi vlasnici Renaulta Logana znaju problem nafte koja teče iz motora. Jedan od uobičajenih razloga je propuštanje ispod prednjeg brtve radilice. Ako problem ne eliminirate na vrijeme, razina nafte će pasti na kritičnu vrijednost, što prijeti izlazu motora. Stoga je raščlambu potrebno ukloniti što je prije moguće.

radilica renault logan

Razlozi za zamjenu prednje radilice

Češće je lakši za brtvljenje prednjeg ulja Renault Logan, koji ima kompaktne dimenzije. Glavni simptom ovog neispravnosti je prisutnost mrlja ulja u blizini kućišta radilice s desne strane ispod remenice motora, u području zupčanika radilice. S jakim uništenjem omentuma, ulje se prska kroz pojaseve i remenice. Češće se problem s brtvom ulja radilice iz sljedećih razloga pojavljuje:

 1. Nosite zbog visoke vožnje više od 300 tisuća. km.
 2. Ako motor dugo ne radi, brtva ulja se isušuje.
 3. Siromašni ili lažni detalji.
 4. Naginje se prilikom instaliranja novog brtve.
 5. Povećani pritisak radilice.

Radni alati

Da biste zamijenili omentum, trebat će vam običan alat – tipka s balonom za uklanjanje kotača, standardne tipke na 8, 10, 13, 16, 18, dva ravna odvijača – mala i velika, tekućina za čišćenje, mali komad plastike, Izrežite iz boce, uređaje za demontažu i instalacije.

Kada odaberete detalj, najbolje je usredotočiti se na originalnu radilicu Renault Logan of French -Made, članak detalja 7701475009. Isporučuje se u posebnom pakiranju, a s pravom instalacijom trajat će ne manje od rezervnog dijela instaliranog u tvornici. Opcije proračuna za dobre kvalitete – odjeljci za proizvodnju ulja Elring i Victor Reinz, hodajući pod istim člankom.

Vanjski promjer brtve ulja je 47 mm, unutarnji je 35 mm, širina je 7 mm. Izvorni dio izrađen je od političkih oro-riba i poliacril-nukleusa (PTFE/ACM)-otporan na nošenje materijala.

Priprema za zamjenu

Prije zamjene prednjeg brtve za ulje, morate podići automobil na utičnicu ili podići, demontirajući desni prednji kotač. Carter se uklanja, remenica radilice, razvodni pojas, koji je preporučljivo pregledati nedostatke, ako ih ima, pojas mora biti zamijenjen.

Postupak zamjene prednjeg brtve ulja

Za zamjenu Renaulta Logan potrebno je ukloniti zupčanik radilice, što često smeta osovini. Da biste to učinili, bolje je koristiti specijaliziranog izvlačenja, odmarati se na osovini i uvrtati se u rupe na zupčaniku, strogo je zabranjeno da ga udari čekićem. Radilicu zaustavlja poseban štap kao prilikom zamjene vremena.

zupčanik radilice Renault logan

Loganovo brtve ulja radilice nalazi se neposredno ispod zupčanika, pa se nakon demontaže može vidjeti. Čak i ako ne teče, ali na omentumu se pojavilo karakteristično prskanje, bolje je zamijeniti ga. Prije početka rada, mjesto na kojem se nalazi brtva ulja, morate se oprati. Prvo je bolje tretirati površinu komprimiranim zrakom, a zatim posebnom aerosolnom tekućinom. Zatim se opet osušite s strujom zraka.

Mjenjač radilice

Zamjena ulja Renault Logan zašiveno radilo započinje činjenicom da se uklanja, skrivajući se s ravnim odvijačem. Ali to se mora učiniti pažljivo, jer počiva na zupčanici pumpe za ulje, što se ne može oštetiti. Mali odvijač kopče pohvaljuje se iznutra, lagano deformiran, a zatim se u ovo mjesto ubacuje veliki odvijač, a brtva ulja lako napušta gnijezdo za sadnju.

U isto vrijeme, bolje je ne dodirnuti zupčanik koji je zatvorio zupčanik koji im je zatvorio. Jedna od najčešćih pogrešaka – za demontažu u nju, zabijaju vijak za samostalno ulazak, za koji su izvađeni. To često dovodi do oštećenja zupčanika pumpe za ulje i naknadne zamjene ovog dijela.

Krpa brtve ulja radilice

Ugradnja brtve ulja započinje čišćenjem radne površine. Pri instaliranju morate uzeti u obzir važnu točku. Tako da nova brtva ulja ne ugriza zupčanik pumpe za ulje, morate uzeti mali komad plastike isklesanog iz boce, s dimenzijama od oko 10 do 10 cm. Podmažen je maslacem i uvija se u cijev pod veličinom ulja prednjeg radilice, na kojem se nosi i podmazuje uljem.

Cijev je umoran na mjestu ugradnje uljane brtve, a prema rezultirajućem konusu, umetnuta je u gnijezdo jednostavnim naporom ruke, a zatim se plastika izvadi. Za instalaciju omentuma visoke kvalitete, morat ćete biti pritisnuti u obliku cijevi, s vanjskim promjerom od 46 mm i unutarnjim 36 mm, što će se morati izvršiti neovisno. Ako nije, tada je prikladan komad bilo koje cijevi, ali postoji rizik od nagiba tijekom ugradnje, a karakteristike omentuma tijekom rada naglo će se pogoršati. Pritisnite brtvu ulja laganim otkucajima čekića na cijevi, dok bi trebao sjediti točno u gnijezdu.

Instalacija omentuma

Sklop se provodi obrnutim redoslijedom, ugradite zupčanik, razvodni remen i remenica. U ovom slučaju, morate nadzirati slučajnost svih oznaka na osovinama i videozapisa o rastezanju, pojas generatora trebao bi imati optimalnu napetost. Početno polje motora procurivanja radilice trebalo bi u potpunosti prestati.

Video: Zamjena prednjeg brtve prednje radilice s Renaultom Logan

Zaključak

Ako radilica teče u Renault Loganu, tada popravak ne zahtijeva velike troškove. Sama detalja u izvornoj kvaliteti košta ne više od 700 rubalja, a analozi se mogu kupiti još jeftinije. Možete zamijeniti uljnu brtvu vlastitim rukama, ovo ne zahtijeva skupu opremu, a uređaje za snimanje i prešanje možete sami napraviti.

Poteškoće u radu uključuju činjenicu da će za zamjenu biti potrebno ukloniti razvodni remen, tako da je bolje nanositi ili fotografirati oznake unaprijed tako da nema problema prilikom ugradnje. Mnogi stručnjaci savjetuju da izvrše ovaj rad prilikom zamjene razvodnog pojasa kako ne bi radili dva puta, prilično mukotrpni rad na rastavljanju i demontiranje svih čvorova.