Zamjena stražnjeg brtve ulja od radilice VAZ 2101-2107 vlastitim rukama

Činjenica da je došlo vrijeme za zamjenu stražnjeg brtve ulja radilice, naučit ćemo curenjem motornog ulja iz praznine između kartice kvačila i zaštitnog štita. Gubitak zategnute manžete prijeti zagađenju motora i potrebi da se napuni razinu podmazivanja. Jednom na zamašnjaku, motorno ulje se prska na bočnim stranama i slavi i unutarnju površinu kolača s kvačilom i jastučiće pokretanog diska. Snažno curenje može izazvati svoje klizanje, zbog čega prijenos počinje "kliznuti". U ovom se slučaju smanjuju dinamičke karakteristike automobila – postaje gori brzi i prestaje povlačenje na brdu. Nema sumnje o bilo kakvom zadovoljstvu vožnje automobila, a osim toga, postoji rizik od trošenja detalja kvačila i mjenjača.

Zamjena stražnjeg brtve ulja VAZ 2101-2107 motora radilice

Razlog oštećenja radnog ruba uljne brtve može biti ili prirodno trošenje ili tvornički brak ili drugi čimbenici – pregrijavanje motora, upotreba ulja loše kvalitete ili u početku neugodna instalacija. Istodobno, propuštanje kroz brtvene elemente radilice također je moguće zbog povećanog tlaka plinova radilice, tako da biste trebali provjeriti sustav za ventilaciju motora i čistoću kabine.

Počevši mijenjati stražnju uljnu brtvu radilice, odvojite pogonsko vratilo, uklonite mjenjač, ​​kvačilo i zamašnjak. Iz tog razloga je bolje raditi na jami ili nadvožnjaku. Značajke rastavljanja i zamjene prednjeg ulja prednje radilice PROČITAJTE ovaj članak.

Plan rada

Da biste uklonili i zamijenili oštećenu manžetnu, predlažemo korištenje STEP -BY -STEP uputa:

jedan. Uzmite ključ "u 10" i demontirajte zaštitni štit štit štit. Da biste to učinili, odvrnite dva vijka koji su fiksirani s stražnje strane držača Omentuma.

Carder Carder VAZ 2101-07

2. Nakon što ste stekli pristup stražnjem poklopcu, očistite ga od pridržavanja prljavštine. Zamjena brtvenog elementa mogla bi se izvesti na motoru – u ovom slučaju ne bi bilo potrebno promijeniti brtvu i vratiti zategnutost na mjestu susjedstva kućišta nafte. Ali budući da je to rizik od oštećenja ili izobličenja manžetne za brtvljenje, a zatim izvršite pritisak u prikladnijim uvjetima.

3. Da biste demontirali montažni poklopac stražnje manžete, izvadite šest pričvršćivanih vijaka na kraj motora i dva vijka, s kojima je uljani ladica za ulje pritisnuta na držač. Kao i u prethodnom slučaju, za to je prikladna krajnja glava "na 10".

Poklopac stražnjih MNETSERA

4. Jedinstveni čvor učvršćenja ugrađen je na brtvu za brtvljenje, tako da ga često "hvata" na površinu bloka cilindra. Kako ne bi oštetila dio izrađen od krhkog duramina, pohvaljuje se od posebno lijevanih izbočina i, pažljivo zapanjujuće s jedne strane na drugu, uklonjen iz motora.

Polaganje omentuma

5. Poklopac je položen na drvene stalke. Iskorištavajući prikladnu bradu, brtva ulja je izbačena iz gnijezda kroz poseban dekolte u držaču. Ne bojte se oštetiti istrošeni element za brtvljenje – još uvijek ga morate baciti.

Demontaža pečata ulja radilice

6. Pažljivo operite držač od prljavštine. Obratite pažnju na sjedenje manžeta – Smanjivši je da zasja, pojednostavit ćete pritisak novog dijela i smanjiti rizik od njegove štete.

Još nešto korisno za vas:

  • Sami, mijenjamo brtvu prednje radilice
  • Kako promijeniti radilicu s VAZ 2107?
  • Kako instalirati blok cilindra na VAZ?

7. Prije započinjanja ugradnje nove brtve, podmažite ga motornim uljem. To će umanjiti trenje gume oko metala, tako da spriječite zakrivljenost manšete i oštećenje kopče pri pritisku. Po želji, na sjedalo se primjenjuje sloj maziva na poklopcu – to će samo imati koristi.

Nova brtva ulja radilice

osam. Nježno ugradite novi element za brtvljenje u gnijezdu. Kontrolirati da je gornja ravnina strogo paralelna s gornjim rubom držača. Imajte na umu da će nagib dijelova tijekom instalacije dovesti do zaglavljanja. Izdvojiti zaglavljenu manžetu i istovremeno ne oštetiti isječak neće biti lako.

Umetnite brtvu ulja radilice

devet. Pomoću prikladnog uređaja stavite brtvu ulja na svoje mjesto. Upotrijebite staru pečatu kao mandat (ako je uklonjen bez oštećenja). U ekstremnim slučajevima možete pritisnuti brtvu ulja čekićem i drvenom šipkom, dodirnite površinu dijela u krugu. Ustavljena brtva treba biti isprati s gornjom ravninom slijetanja gnijezda.

Pritisak omentuma

deset. Okrenite rub manžete s rezne strane za demontažu, provjerite da tijekom instalacije nije utjecalo oprugu zatezanja.

Proljeće manžeta

jedanaest. Prije povratka stražnjeg poklopca na mjesto, temeljito obrišite površinu prirubnice radilice. Pored toga, obavezno očistite spoj držača u blok cilindra od tragova brtvila i ostataka stare brtve.

12. Da biste spriječili zašiljeni inventar tijekom ugradnje, podmažite rub i sjedalo na radilici motornim uljem. To će spriječiti brisanje radnog dijela manžete u prvim sekundama nakon pokretanja motora.

Podmazivanje na manšete

trinaest. Pažljivo pregledajte uklonjenu oblogu. Ako je oštećen tijekom rastavljanja ili se snažno žalio, zamijenite brtveni element.

četrnaest. Podmažite brtvu s obje strane brtvilom i zalijepite u blok cilindra. Pored toga, nanesite tanki sloj tekuće brtve na plutu (gume) brtve ulja u naftu kalice za kartonsku jedinicu.

petnaest. Vratite vijke na mjesto s kojim je pričvršćeno zaštitno kućište kućišta kvačila.

Pokrivanje kućišta kućišta kvačila

šesnaest. Nježno gurajući prste radnim rubom brtve ulja, ugradite ga na prirubnicu. Nakon što ravnina poklopca utječe na blok cilindra, krpa brtve ulja na radilicu može se pažljivo ispraviti odvijačem tankim ravnom oštricom.

Instalacija omentuma

17. Ručno omotajte šest vijaka montiranja stražnjeg poklopca motora na blok i zategnite njihov križ potrebnim naporom. Povucite Carter paletu do držača Lingela s preostalih dva vijka.

radilica

osamnaest. Budite oprezni s trenutkom puhanja kako ne biste oštetili nit u duralnom poklopcu.

Nova instalirana radilica

Ugradite zaštitni štit radilice s kvačilom na mjesto i povucite ga do poklopca s maticama.Ovdje rad na zamjeni stražnjeg brtve ulja VAZ 2101-2107. Sve što ostaje jest postaviti kvačilo, mjenjač i kardan osovinu na svoje mjesto. Ne zaboravite navesti disk kvačila pomoću posebnog uređaja, u protivnom primarno osovina mjenjača ne pada u ležaj radilice.

VIDEO: Zamjena stražnjeg brtve ulja motora radilice