Zasto nabija pritisak u posudu za vodu

Pritisak u boci dok je auto hladan Automobili. Ekspanziona posuda 20 postova 23. Termostat i antifriz pitanje 15 postova 10. Uljolika ljiga u vodi za hladjenje 20 postova 30. Spremljeno u privremenu memoriju Prevedi ovu stranicu 12.

Dakle, PROKUVA VODA, ostalo na minimum, i preko noci izgubio vodu skroz.

Sistem za hlađenje gubi tečnost

Zasto nabija pritisak u posudu za vodu

Golf III GTI – jak pritisak u crevima i brzo digne temperaturu. Kada pokusam da otvorim posudu antifriz pojuri napolje. Zašto skidaš čep ako je nivo OK?

Problem: ulje u posudi za vodu (antifriz, rashladnu tečnost) 7. Trosenje rashladne tecnosti – Renault Forum Srbija 23. Probaj skinuti cep sa posude rashladne tekucine, drzi auto na. Kada se motor dobro zagrije da li.

Kod mene su isti simptomi kao tvoji, jos nemam emulzije na cepu od ulja, ne dimi mi plavkasto, ali zato nabija pritisak u crijeva.

Pritisak u boci rashladne tecnosti

Zasto nabija pritisak u posudu za vodu

Na motoru je mijenjan dihtung glave nedavno (pomiješao se antifriz i ulje). Sada u toku voznje ne duva creva ali mi nivo vode u posudi varira. E sad mene interesuje zasto se ovo desava, dali smem da teram tako dok. Majoneze nema i ne mora je biti, jer voda ne ulazi u ulje ako brtva nije. Povećanjem opterećenja, dolazi do jačeg pritiska u kompresionom prostoru i do. Sigurnije je pratiti pritisak u sistemu, posuda ili sto neko spomenu da.

Ako ti veoma brzo zagreje rashladnu tečnost i nabija veliki pritisak u sistemu. Kada nivo tečnosti počinje da pada i pritisak u sistemu se smanjuje do nivo. Zato se smanjuje protok rashladne tečnosti i stvara veći pritisak u sistemu za hladenje, pa je samo. Pa zato vri voda u ekspanzionoj posudi, a ne pali ti se lampica. Evo što trebate napraviti kad rashladni sustav otkaže! Gašenjem motora pumpa vode prestaje s. Ono što svakako treba je uz sebe imati bocu s destiliranom vodom koja će. Nadalje, bitno je spomenuti i tlak u posudi za rashladnu tekućinu.

Začepljen hladnjak pa voda kuha negdje? Opet danas ogroman pritisak u ekspanzivnoj posudi i čuje se kako vrlo lagano. Kad počne da nabija kompresiju u sistem za hlađenje oko tih mjesta se.

Ulje u posudi za antifriz?

Zasto nabija pritisak u posudu za vodu

Zrak u vodi – Dom i obitelj – Auto – Burza Portal burza. Sve u svemu, pokretanjem motora, voda ili tekućina za hlađenje počinje. Dok radi sa otvorenim cepom radi normalno i nema problema, cim stegnem cep na posudi odma creva.

Vožnja sa otvorenim čepom: zašto uopšte redovno gubiš toliko.