Defazator ventila Renault

Sadržaj

  1. Što određuje vijek trajanja dijelova faznog regulatora
  2. Kako radi ventil za regulaciju faze
  3. Kako provjeriti ispravnost regulatora faze Renault
  4. Što učiniti kada se pojavi pogreška DF080
  5. Zašto je ventil zapeo i kako ga očistiti
  6. Video: Renaultov ventil za kontrolu faze. Zašto nema pojedinačnih? Kako to provjeriti? Pogreška DF080

Elektromagnetski ventil koji kontrolira rad fasoregulatora može uzrokovati neujednačen rad motora u praznom hodu i negativno utjecati na dinamiku automobila i potrošnje goriva. Danas ćemo razmotriti zašto se to događa i govorit ćemo o uklanjanju kvarova koji nastaju zbog oštećene operatibilnosti ventila faznog uzgoja By Renault Megan 2.

Ventil za regulator faze renault

Što ovisi o resursu dijelova faznog regulatora

Većina vlasnika automobila Renault Magan 2 s motorima od 16 ventila K4M i F4R liši svoju pozornost na brtvljenje ulja za brtvljenje ventila za fazni regulator (na drugi način, ili na slengu motoristi, "Phasor"). I uzalud, jer čistoća svih komponenti upravljačkog uređaja ovisi o stanju LINGEL -a, što znači njegovu izvedbu i resurs.

Mjesto ventila za regulator faze

Elektromagnetski ventil faznog regulatora nalazi se na prednjem dijelu motora Renault, a osim toga, ugrađen je u udubljenje – na mjestu gdje se blato akumulira prvenstveno. Kada se suši ili ošteti brtva ulja, prašina i pijesak pomiješani s motornim uljem padaju u kanale ventila, a radna šupljina rotacijske jedinice. Ovo je prepuno trzaja s elektromagnetskog uređaja i ubrzanog trošenja komora i lopatica samog faznog regulatora. U ovom je slučaju moguća pojava pretjeranog jaza ili čak oštećenja na pojedinim dijelovima uređaja, koji je odgovoran za promjenu faza raspodjele plina.

3

Kao rezultat toga, umjesto da zamijenite naftni sektor fasoregulatora po cijeni od nekoliko stotina rubalja, potrebno je kupiti dijelove s ukupnom vrijednošću veće od 20 tisuća rubalja. Iz tog razloga, stručnjaci preporučuju povremeno uvidu u stanje pečata i, na najmanju sumnju, izvršiti svoju zamjenu.

Kako funkcionira ventil za regulaciju faze

Nepostojanje praznih revolucija i nestabilnog rada motora motora naznačeno je o znakovima neispravnosti ventila faznog regulatora i njegovog zaglavljanja u otvorenom položaju. Da bismo razumjeli zašto se to događa, bavimo se mehanizmom fazeista.

U početku je ventil Phazor zatvoren, odnosno praznine između štapa i kućišta prisutne su na dnu uređaja. U ovom slučaju, motorno ulje vrši pritisak na lopatice fasora i drži svoj rotacijski dio u početnom položaju.

Ventil je otvoren

Čim se snaga troši na solenoid, šipka ventila se gura prema dolje, a ulje počinje teći kroz druge kanale. U ovom se slučaju pojavljuje pritisak na lopaticama fasoregulatora na leđima, što zauzvrat doprinosi pomaku vremena vremena u odnosu na bregasto vratilo – tako se mijenjaju faze raspodjele plina.

Ventil je zatvoren

Zaglavljivanje ventila u otvorenom stanju bit će posebno uočljivo u praznom hodu ili u načinu rada s malom brzinom, odnosno kada bi osovina distribucije i zupčanik trebala biti u nultom položaju. Zbog pomaka faza, ulazni ventili su zatvoreni s odgodom.

Pri velikim brzinama to ne utječe na punjenje cilindara, jer inercija protoka plina igra svoju ulogu. No, u praznom načinu rada, kasnije zatvaranje usisnih ventila dovodi do djelomičnog pomaka radne smjese iz cilindara, što dovodi do neravnomjernog rada i smanjenje zakretnog momenta.

Još nešto korisno za vas:

  • Podešavanje ventila na loganu
  • Zamjena ulja u ručnom mjenjaču Renault Logan i Sandero
  • Zamjena termostata Renault Logan

Kako provjeriti servibilnost regulatora faze Renault

Operabilnost ventila za regulator faza Renault Megane II provjerava se u dvije faze. Prije svega, treba izvući zaključke o uslužnoj zavojnici solenoida. Da biste dijagnosticirali neispravnost električnog dijela uređaja, trebat će vam multimetar. Usput, možete poduzeti potrebna mjerenja Bez podizanja ventila Iz motora – samo odspojite blok njegovog priključka na elektroničku upravljačku jedinicu (ECU). Postavite tester u način mjerenja desetaka ohma, dodirnite sonde na kontakte u priključku ventila.

Provjera ventila od ispitivača

Na sobnim temperaturama oko 20 ° C, uređaj bi trebao Pokažite otpor 6.5-7 ohm. Prenisko označava međuosjedni krug, dok svjedočenje uređaja, težnja za beskonačnošću, govori o prekidu u vodičima. U oba slučaja detalj se mora zamijeniti.

5

Da biste provjerili prisutnost kvarova mehaničkog dijela ventila, potreban vam je izvor napajanja s naponom od 12 V (možete koristiti bateriju automobila) i sondu 0.8 mm. Ventil se uklanja iz motora, nakon čega je njegov priključak spojen na izvor napajanja. Unutarnji klip ventila trebao bi se s kliknom produžiti s isječka solenoida, a kad se oslobodi napetosti, vratite se u izvornu poziciju. Blokiranje unutarnje površine uređaja dovodi do činjenice da štap nije prema naprijed u cijelu dužinu, ostavljajući zatvorene kanale ulja.

Fazni klirens

Da biste provjerili točnost operacije, izmjerite udaljenost od klipa do tijela u dva ekstremna položaja (na uključenom i isključenom ventilu). Jaz je manji od 0.8 mm označava da blokada sprječava potpuno kretanje štapa. U ovom slučaju faser mora biti oprati i ispuhao komprimirani zrak.

7

Što učiniti kad se pojavi pogreška df080

Vrlo često, kršenja u radu elektromagnetskog fasoregulatora Renault Megan 2 uzrokuju pogrešku DF080, koja je, prilikom povezivanja dijagnostičkog skenera, naznačena kao kvar u krugu promjene karakteristika distribucijskog osovine. Pojava pogreške ove vrste ukazuje na kršenja u radu faser elektromagnetskog ventila ili prekid u spojnom krugu na elektroničku upravljačku jedinicu.

Da bismo ga eliminirali, potrebno je prvo provjeriti servibilnost ventila (o tome kako to učiniti, razgovarali smo gore). Ako radi normalno, tada je uzrok pogreške loš kontakt ili lanac prekida. U ovom je slučaju potrebno isključiti blok spajanja elektromagnetskog uređaja i pozvati krug iz ventila u ECU na multimetar. Ako je uređaj pokazao prekid u jednom od vodiča, prije svega, prijelazni trošak iz motora u upravljačku jedinicu treba ispitati. Stručnjaci o njemu govore kao na najproblematičnije i ranjivije mjesto.

osam

U slučaju kada su lanački pozivi pokazali svoju servisibilnost, u samom bloku, u kontaktnom dijelu treba tražiti uzrok kvara. Kao što praksa pokazuje, s vremenom, udarci konektora gube elastičnost. To je posebno često nakon što se opetovano uklonite i spojite jastučić na ventil. Da biste vratili kontakt, potrebno je rastaviti blok, ukloniti terminale i stisnuti njihove kontaktne dijelove tankim odvijačem ili awl.

devet

Napomena: kako ne bi zbunio polaritet veze, najbolje je ukloniti i popraviti igle zauzvrat. Pored toga, imajte na umu da svaki terminal ima minijaturni zasun koji drži kontaktni dio u bloku. Snaga križanja ne smije se koristiti-kontaktni dio će se izvući bez problema, čim stisnete zasun nekim suptilnim alatom.

Zašto zaglaviti ventil i kako ga očistiti

Kao što je gore spomenuto, zagađenje ventila za faza -greeder je prepuno njegovog zaglavlja, što utječe na rad motora, dinamiku automobila i potrošnju goriva. Uzrok blokade je najčešće prljavština, koja prodire u uređaj kroz oštećenu uljnu brtvu. Prašina pomiješana s motornim uljem ulazi u jaz između kućišta i šipke, zbog čega potonji počinje uhvatiti. Osim toga, ometanje može pridonijeti oštećenju ili trošenju plastičnih noževa faznog regulatora. U ovom slučaju, zajamčeno je da će meke strugotine ući u kanale uređaja, a s visokim stupnjem vjerojatnosti može uzrokovati njegovo zaglavlje.

12

Nije teško očistiti fasorski ventil – za to se uređaj neće ni morati rastaviti. Prije svega, izbrišite zaštitnu mrežu instaliranu na ulaznom kanalu. Izrađen je u obliku opružnog prstena, koji se lako odvaja i uklanja iz kućišta. Korištenje bilo kojeg prikladnog čistača u obliku spreja (za rasplinjač, ​​kočnice, mlaznice itd. D.), isperite tijelo ventila i njegove unutarnje kanale. Tada je potrebno sušiti detalje komprimiranim zrakom – najbolje je poslužiti kroz izlazni kanal. Nadalje, solenoidni terminal je povezan s izvorom napajanja i prema gore opisanoj metodi, provjerava se jasnoća odgovora i punoća otvora ventila.

Čišćenje faznog regulatora Renault Spray

U posebno zanemarenim slučajevima ispiranje možda neće pomoći. Tada morate slomiti slučaj, rastaviti uređaj i raditi temeljito čišćenje ventila regulatora faze Renault Megan 2.

Nakon pranja i provjere performansi ventila, potrebno je ugraditi zaštitnu mrežu u utor. Stručnjaci preporučuju lagano otapanje rubova njezina spoja s lemljenim željezom – ovo će zaštititi prsten za filtriranje od pomaka. Sve što ostaje jest vratiti uljnu brtvu na svoje mjesto i staviti ventil na motor.

četrnaest

Kao što vidite, nema razloga da se bojite pogrešaka DF080 – čak se i početnik može nositi s problemom. Što se tiče takvih kvarova kao što su zaglavljivanje ventila ili habanje dijelova faze -mnogo ih je lakše spriječiti nego da ih eliminiraju. Pozornost na sitnice poput naftne žlice oko ventila omogućit će da njegova zategnutost na vrijeme obnavlja njezinu zategnutost, što će zasigurno utjecati na zdravlje motora i pomoći u održavanju obiteljskog proračuna.

VIDEO: VENTIL RENUALT FASE REGULATORA. Zašto nema praznog hoda? Kako to provjeriti? Pogreška DF080