Jedan od razloga zašto tijelo vibrira na Renault Loganu (Sandero) i Lada Largus

Sadržaj

 1. Podrška jedinice napajanja: Svrha i dizajn
 2. Kad trebate promijeniti podršku motora
 3. Kako zamijeniti pravu potporu motora s Renault Loganom (Sandero), Lada Largus vlastitim rukama
 4. VIDEO: Vibracija Logan. Prava potpora motora.

Vlasnici Renault Logan (Sandero) ili Lada Largus često ne sumnjaju da je uzrok povećane vibracije u kabini i na upravljaču nošenje prave potpore (automobilisti ga nazivaju jastukom). Najčešće dio ne uspijeva zbog prirodnog trošenja. Loše ceste, neujednačen rad jedinice za napajanje i stil vožnje ubrzavaju ovaj postupak. Čak će i novak moći zamijeniti čvor prigušivanja. Trebat će vam ravna platforma, priključak i najlakši bravar.

Podrška Renault Logan, Sandero i Lada Largus

Podrška jedinice napajanja: Svrha i dizajn

U tom je procesu motor automobila podvrgnut značajnim fluktuacijama i doživljava različita izmjenična opterećenja. Da biste pričvrstili jedinicu napajanja na tijelo i istodobno isključite prijenos vibracija, koriste se posebni nosači s prigušenim elementom. Za razliku od tvrdih zagrada, izglađuju fluktuacije koje nastaju, čineći trajnije točke učvršćivača i doprinoseći ugodnoj vožnji.

Renault Logan motor montiran je na tijelo pomoću tri jastuka (nosači). Donji (glavni) nalazi se između podokvira i kontrolne točke, a ostala dva su instalirana na obje strane jedinice za napajanje.

Renault Logan Engine

Prava potpora renaulskog motora Logan sastoji se od tri dijela – čelična futrola s gumenim jastukom i nosačem ugrađenim iznutra, s kojim je čvor pričvršćen na jedinicu napajanja. Raspad metalnih dijelova potpore događa se rijetko, ali što se tiče gumenog prigušivača, radni vijek ovisi i o kvaliteti i elastičnosti materijala i drugih razloga:

 • ugradnja amortizera i opruga sa strožim karakteristikama;
 • upotreba guma s niskim profilom ili rad automobila s visokim tlakom u kotačima;
 • agresivna jahanja s oštrim startovima i kočenjem;
 • promet na neravnim cestama velikom brzinom;
 • prirodno starenje, temperaturni krajnosti i t. D.

Prosječni resurs jastuka motora Renault Logan (Sandero) ili Lada Largus je najmanje 100 tisuća. km. Istodobno, postoje slučajevi kada su elementi prigušivanja ostali učinkoviti i nakon trčanja od 250 tisuća. km – sve ovisi o tome koliko je vlasnik pažljivo bio automobil.

Kad trebate promijeniti podršku motora

Iako se istek ili oštećenja prave potpore Renault Logan Engine ne može usporediti sa situacijom kada, na primjer, prijenosni dijelovi izlaze iz sustava, čak će i neiskusni vozač moći osjetiti znakove neispravnosti.

 1. Izgled visokofrekventnih vibracija tijela, škripanja plastičnog ukrašavanja kabine itd. D.
 2. Motor radi s povećanim tresenjem.
 3. Na početku kretanja i kočenja, osjećaju se udarce iz "odskakanja" jedinice za napajanje.
 4. Udarci i kreteni koji proizlaze s mjesta ili za vrijeme prijenosnika.
 5. Kucanje pri vožnju neravnom cestom.
 6. Povećana vibracija sa strane upravljača (na automobilu bez Gur -a).

Bilo koji od ovih simptoma razlog je inspekcije elemenata prigušivanja i identifikacije "slabe veze". Najčešće je neispravna potpora deformirana ili ima pukotine, puknuće ili piling gume iz metala.

istrošena podrška motora

Kako zamijeniti pravu potporu motora s Renault Loganom (Sandero), Lada Largus vlastitim rukama

Zamjena bočnih nosača motora Lada Largus, Renault Sando ili Logan prikladno izvedena instaliranjem automobila na ravno betonsko mjesto. Da biste olakšali pristup pravoj podršci motora, potrebno je uzeti podešavanje cijevi adsorbera i ukloniti prigušivač (trebat će vam ključ "do 10"). Nakon toga, uz pomoć glave "na 13", istezanje između tijela jastuka i blatnjava treba demontirati.

Daljnje radnje treba izvesti u sljedećem redoslijedu:

jedan. Podignite desnu stranu automobila s priključkom.

2. Da biste istovarili podršku motora, stavite naglasak ispod čepa za odvod. Da ne biste uklonili radilicu, upotrijebite postolje koji može ući u odgovarajuću rupu u zaštiti radilice. Umaknuvši automobil, provjerite je li motor uzdignuo u odnosu na tijelo za 3-5 mm.

Naglasak

3. Iskorištavajući kratki produženi kabel i krajnju glavu "AT 16", odvrnite 5 vijaka, koji je nosač pričvršćen na jedinicu napajanja i tijelo automobila.

Podrška za vijke

4. Uklonite pravi jastuk motora i pregledajte ga na habanje i oštećenje. Imajte na umu da ne samo prekidi gumenog prigušivača ili njegova odvajanja od nosača, već i deformacija povezana s gubitkom elastičnosti ukazuje na potrebu za zamjenom ovog čvora.

oštećena potpora zbog kojeg motor vibrira

5. Prije nego što započnete ugradnju nove podrške, očistite mjesto na desnom blatu (SPAR) i poklopcu za distribuciju plina. Uz to, trošenje starog jastuka može se procijeniti jaz između nove potpore i vremenskog poklopca. Da biste to učinili, pričvrstite dio na mjesto instalacije na SPAR.

Uklanjanje oštećene podrške

6. Ugradite i zategnite vijke pričvršćivanja nosača na tijelo. Ne zaboravite podmazati nit dosljednom mašću – kao što pokazuje praksa, pričvršćivači na ovom mjestu podvrgavaju se povećanoj izloženosti koroziji.

Ugradnja novog jastuka motora

7. Da biste uklonili jaz između nosača i pokrova mehanizma raspodjele plina, potrebno je izravnati motor u odnosu na tijelo. I ovdje će naglasak ispod kućišta radilice igrati ulogu (vidi. P. 2). Dovoljno je spustiti automobil s priključkom, a jedinica za napajanje zauzet će pravi položaj.

osam. Ugradite 3 vijka za pričvršćivanje jastuka na motor i zategnite ih prvo ručno, a zatim pomoću alata. Imajte na umu da je dio odgovora navojne veze rezan na dijelove od silumina. Da ne biste oštetili nit, trebali biste pažljivo odabrati trenutak zatezanja.

devet. Potegnite 2 vijka potpore potpore mjestu blatnjava.

Vijci koji popravljaju novi jastuk motora Renault Logan

deset. Sve što ostaje je malo podići automobil i ukloniti naglasak ugrađen ispod kućišta radilice, a zatim izvaditi automobil iz dizalice. Sada možete pokrenuti motor i procijeniti odsutnost vibracija.

deset

Zaključno, želio bih dati savjet da se ne odgađa zamjena neuspjele podrške "za sutra". Činjenica je da je zbog povlačenja ili oštećenja elementa prigušivanja motor preplavljen, a samim tim i kutija za mjenjače. U ovom slučaju, kut nagiba promjene pogonskog vratila – čvor počinje raditi u uvjetima koje proizvođač nije predvidio. Kao rezultat toga, također ćete morati promijeniti detalje prerano istrošenog pogona.

Još nešto korisno za vas:

 • Zašto je motor vibrirao u praznom hodu?
 • Kompletna kompresija u cilindrima Renault Logan
 • Je li moguće miješati različita ulja?

VIDEO: Vibracija Logan. Prava potpora motora.