Zamjena svjetiljki Renault Logan

Automobilska optika jedna je od najvažnijih komponenti za nevolje -slobodna vožnja. Prednja optika automobila pomaže vozaču da kontrolira cestu i planira budući manevar u mraku.

Glavni element optike automobila su žarulje. U ovom ćemo vam članku reći kako ih zamijeniti brzo i bez nepotrebnih troškova, naučit ćemo vas kako promijeniti žarulje u Logan u različitim godinama puštanja u uklonjeno stanje.

Prednja optika na Loganu

 

Popravak optike na Loganu

Renault Logan, kao i mnoge klasične vaze, odgovoran je za visoku i blizu svjetla u farovima, i mi ćemo ga promijeniti.

Prednja svjetiljka u prednjem svjetlu Renault Logan

Ako se svjetiljka na lijevom svjetlu (u smjeru kretanja) promijeni, prvo uklonite bateriju, u protivnom će biti problematično doći do svjetiljke.

Uklonjena baterija

Da biste došli do svjetiljke, prije svega, uklonite stražnji poklopac prednjih svjetala, nježno ga gurajući nešto oštro.

poklopac prednjih svjetala

Pod poklopcem je čep s žicama, koje se moraju nježno ukloniti bez oštećenja ožičenja.

Shtecker s žicama u farah loganu

Nakon toga, skidajući brtveni prsten rukama, nastavljamo izravno do demontaže svjetiljke, koja je pričvršćena na klasičan način, t. e. Metalni nosač, koji se mora isporučiti tako da se lako ukloni.

Svjetiljka i nosač u prednjem svjetlu Renault logan

Bacajući nosač u stranu, možete, uzimate bazu, izvaditi lampu.

nosač i baza

Važno! Ni u kojem slučaju ne dodirujte svjetiljku golim rukama, samo kroz čiste rukavice ili čiste krpe. Masni prsti Fatalni fitirani za tikvicu.

Nakon što smo uzeli novu svjetiljku, instaliramo je u obrnutom slijedu. Jednom u posebnim žljebovima i fiksiramo svjetiljku prstom, bacamo pričvršćivač i popravimo ga. Jedan od kontakata svjetiljke trebao bi se nalaziti okomito.

Okomiti kontakt i pričvršćivač u prednjim svjetlima

Zatim stavimo za brtvljenje i spojimo kontakt s žicama.

Kontakt s žicama i zazvonite u prednjem svjetlu Renault Logan

Stavili smo poklopac i radimo na zamjeni svjetiljke blizu i visoke grede. Na desnom svjetlu radimo isto, osim što ne trebate ukloniti bateriju.

Još nešto korisno za vas:

  • Zamjena termostata s Renault Loganom
  • Kako se rashladno sredstvo zamijeni Renault Loganom
  • Kako sami izmjeriti kompresiju u Renault Loganu ili Sandero Engineu

Rekli smo kako promijeniti svjetiljku visoke i blizu svjetla na farovima Renault Logan, bez uklanjanja s njegovog mjesta. Ali postoje jednostavnije mogućnosti: Zamijeniti ga na dalekim, to je prikladnije i lakše. Najčešće se to radi kada promijene svjetiljku u snažnije, na upravo kupljenom farovima ili ako je prednje svjetlo glumilo kako bi se zamijenilo.

U svakom slučaju, promjena žarulje je poželjna na dalekom udaljenom, iako ovaj zahtjev nije obavezan, o tome ćemo razgovarati. Nadamo se da će uz našu pomoć vozači početnika uštedjeti vrijeme i sredstva. Uostalom, iako su prednja svjetla na Renault Loganu ista, svaka ima svoje nijanse.

Video: Zamjena svjetiljke blizu/visokog svjetla s Renault Loganom