Zamjena startera Renault Logan

Renault Logan Starter je glavna jedinica stroja, čiji je glavni zadatak promovirati radilicu i osigurati pokretanje motora. Stoga će svaki raspad startera dovesti do jednostavnog automobila.

Zamjena startera Renault Logan

Sljedeći znakovi mogu svjedočiti o problemima s starterom na Renault Loganu:

  • Starter pukne prilikom pokušaja pokretanja jedinice za napajanje;
  • Nedostatak pomicanja radilice;
  • kašnjenja u radu releja uvučenog startera;
  • Potpuno ignoriranje sustava prilikom okretanja ključa u zaključavanju paljenja.

Da bi ponovo koristio automobil u svoju namjenu, vlasnik bi trebao zamijeniti neispravni dio.

Kako ukloniti i instalirati novi starter

Jedan od popularnih motora instaliranih na liniji Renault Models je motor s osam valve.4 i 1.6 litara (K7J, K7M) . Na njegovom primjeru treba pokazati kako zamijeniti starter Renault Logan.

Prije nego što započnete, od baterije trebali biste baciti minus terminala.

Baterija na Renault Logan, Sandero ili Lagus

Zatim ćete morati podići automobil pomoću dizala. Ako takva oprema nije prisutna, možete voziti automobil do nadvožnjaka ili rupe.

Izravno uklanjanje startera Renault Logan započinje potragom za mjestom pričvršćivanja na mjenjač i stražnji dio motora. Starter na Renault Loganu nalazi se u blizini zamašnjaka motora. Pojedinosti su povezana s tri vijka.

Gdje je starter Renault Logan

Prije odbacivanja startera iz okvira, vrijedno je ukloniti kontrolu i napajanje plus žicu. Prvi je montiran maticom od 8, drugi u 10. Prije odbacivanja matice očistite navojni dio četkom. Ti se detalji uklanjaju u stranu, a više se prostora oslobađa za posao.

Starter terminali

odvijte napajanje žica startera Renault logan

Da biste uklonili starter na Renault Loganu, morat ćete ukloniti particiju koja pojačava plastični usisni razvodnik.

Slika 5

Nakon što je oslobodio prostor koji je zauzimao bar, bit će prikladno izravno se nositi s uklanjanjem startera. Šipka je fiksirana maticom za 16 i vijak, pričvršćena na blok.

Prikladnije je snimati starog startera Logana na vrhu, jer je tamo lakše pronaći pristup vijcima za pričvršćivanje. Spuštamo automobil na kotače i počnemo odvrnuti vijke.

Za najbolji pristup, trebali biste izvaditi ručicu za prebacivanje na stranu.

Slika 6

Kao što je ranije spomenuto, pričvršćivanje startera je na tri vijka. Dvoje se nalaze jedan ispod jednog, a treći element učvršćivača malo je na strani motora. Treći vijak je odvršen u prvom redu.

Slika 7

Slika 8

Često za pričvršćivanje startera Renault Logan koristi se 13 vijaka. Prije odbacivanja startera, možete ukloniti kutiju zavjesa s poluge. Da biste to učinili, samo oslabite maticu i povucite cijev.

Slika 9

Ručica je dodijeljena strani, a pristup elementima pričvršćivanja startera otvorit će se pred vlasnikom ili gospodarom.

Tijekom obrnutog sastavljanja, nemojte brkati rupe. Možete unaprijed napraviti vijak.

Slika 10

Čim se uklone pričvršćivači, možete rastaviti stari starter. Mnogi vlasnici automobila brinu da s uzete vijcima, starter neće moći držati i pasti. To nije tako, jer se dio drži na mjestu uz pomoć rukava.

Da biste uklonili starter, morat će ga pažljivo zamahnuti na strane. Važno je ne pretjerivati, jer se rukav nalazi na kutiji, a nakon uklanjanja startera bi trebao ostati na njegovom mjestu.

Slika 11

Instalacija novog startera provodi se obrnutim redoslijedom. Čak i iskusni vlasnici automobila mogu naići na problem stvaranja startera na rukavu. Povezana je s pojavom tijeka dijela. Bolje je ovdje koristiti pomoć druge osobe.

Još nešto korisno za vas:

  • Zamjena pojasa generatora Renault Logan
  • Zamjena termostata Renault Logan
  • Razlozi zbog kojih nije pokrenut motor Renault Logan

Prilikom izrade pričvršćivača pričvršćivača, vijak je prvi smješten najviši.

Slika 12

Preostala dva mogu se saditi bilo kojim redoslijedom, ne zaboravljajući rotirati starter da bi odabrali povratnu reakciju.

Video: Zamjena startera s Renault Logan, Sando, Largus 1.4 1.6 8V (K7J, K7M)