Renault Logan trza se na malom plinu. Razlog je polaganje usisnog razvodnika

Sadržaj

 1. Dijagnoza kvara
 2. Priprema za zamjenu brtve
 3. Zamjena brtve za brtve
 4. VIDEO: Automobil se trza na malom plinu. Zamjena brtve u usisnom razvodniku K7J, K7M.

Ako se Renault Logan trza pri malim brzinama, tada se to posebno često događa s:

 1. Rad motora pod opterećenjem.
 2. Kretanje s minimalnim kliknite na papučicu plina.
 3. Kretanje stroja uzbrdo.

Mjesto pristupanja usisnog razvodnika s protokom ulja
Kada zapošljava 2-3 tisuće revolucija, problem nestaje. Osim toga, praznog hoda počinje plivati, a ponekad uglavnom nestaje. Ovaj se problem nalazi na Renaultu s K7J i K7M motorima. Najčešće je to kriv za brtvu usisnog razvodnika Renault Logan, kroz koji je zrak usisan, osiromašen smjesom zraka i goriva.

Dijagnoza kvara

Ako se Renault Logan ili drugi modeli ovog proizvođača, opremljeni benzinskim motorima, trza, vrlo često je problem kolekcionar ulaza. Razlog je propusni izgled usisnog razvodnika na motoru Renault Logan 1.4 ili 1.6.

Da biste uklonili kvar, morat ćete ukloniti i rastaviti kolekcionar, a ovo je mukotrpan posao. Za njegovu implementaciju trebat će vam:

 1. Standardni skup alata;
 2. ispiranje za kočnice;
 3. suho podmazivanje;
 4. Puno krpe.
  Pravim brifingom i prisutnošću elementarnih vještina, zamijenite brtve i sami očistite usisni razvodnik.

Da biste bili sigurni da je u izgledu opisanih simptoma upravo brtva usisnog razvodnika Renault Logan 1 za okrivljeno izgled usisnog razvodnika.6 ili 1.4, automobil treba podići i nadahnuti stražnjim dijelom motora gdje se kolektor nalazi. Obratite pažnju na njegov zglob glavom bloka cilindra, ako curi naftu na ovom mjestu, brtve su izvan reda i podliježu zamjeni.

Ulje ulazi na ovo mjesto kroz Saepun, posebno intenzivno, to se događa pri velikim brzinama. Izgled podmazivanja motora može biti signal problema s motorom, neuspjeh katalizatora, kabine leptira od poklopca ventila. Stoga, nakon zamjene brtve usisnog razvodnika, neće biti suvišno provjeriti stanje motora.

Priprema za zamjenu brtve

Prije početka rada potrebno je ukloniti terminal iz baterije, jer se sav rad obavlja u blizini startera. Zatim se uklanja kućište filtra zraka, za koje je potrebno za promociju četiri vijka – dva ispred i iza sebe. Kućište se izvlači, kabina se uklanja s poklopca ventila kako ne bi oštetila cijev na kućištu. Provjerite stanje desni filtra zraka – treba biti cjelovit. Budući da se prljavština često akumulira u motoru, njegova se površina najbolje očisti pušenjem iz kompresora.

Uz pomoć konvencionalnog odvijača, koji pritiskaju jezike opružnih pričvršćivača nosača, uklonite konektore iz mlaznica kako ne bi ometali daljnji rad. Uklanjaju se terminalni senzori leptira za gas, temperatura ulaznog zraka, vakuuma ili apsolutnog tlaka u usisnom razvodniku, kao i regulator praznog hoda, plinski kabel iz ruke rockera i potisak za gas na leptiru za gas, uklanjaju se.

Grob leptira za gas je odsutan od 30x do 30, sam vijak nije potreban, samo oslabi i dovede nosač u stranu. Nakon toga, leptir se lako ukloni, donji prsten za brtvljenje gume trebao bi biti u normalnom stanju. Ako je motor prošao više od 100 tisuća. km, u otvorenom prostoru možete vidjeti ulje u usisnom razvodniku, prašini, pijesku i prljavštini. Otvorena rupa mora biti uključena krpom. Pritiskom dva zasuna uklanja se cijev koja vodi do pojačala vakuumske kočnice. Jednostavnim naporom uklonite cijev koja vodi do adsorbera usisnog razvodnika.

Trotkel s narančastim elastičnim pojasom

Da biste uklonili cijev s rampe za gorivo, bolje je odvrnuti poklopac spremnika kako bi se spriječio pretjerani vakuum. Ovo crijevo se oslobađa iz zasuna, a zatim se stisnu dva zelena gumba zasuna, a cijev se spušta dolje. U ovom slučaju morate pripremiti krpu za uklanjanje viška goriva, a zatim zamotati odvojivo crijevo koje je preusmjereno. Cijev na rampi je zatvorena s poklopcem, a zatim je kabun od usisnog razvodnika isključen.

Zamjena brtve za brtve

Da biste uklonili kolekcionar ulaza Renault Logan i zamijenio brtve, automobil je podignut na lift. Oslobađaju se žičane kaiševe fiksirane s dna, vrh usisnog razvodnika uvijena je glavom 13, prije nego što se tretira četkom i tekućim mazivom iz kanta za sprej. Donja matica za ugradnju je odbacila ključ za 16.

Netboar za 13

Otvorene matice sakupljača unosa moraju se tretirati čistačem kočnice, nakon čega su tri matice uvijene glavom 10. Zatim se uklanjaju četiri vijka gornjeg nosača, a pristup se otvara odozgo. Također ih obrađuje čistač, a glava ih uvrne za 10. Vijci će sigurno sjediti na brtvilu ili učvršćivaču niti, jer uljni kanali tamo prolaze. Ponekad su oni razlog što pritisak u usisnom razvodniku Renault Logan pada i ulje prolazi kroz njih. Nakon toga, prikupljač ulaza pažljivo se uklanja.

Niže puške kolektora

Nakon što ste pažljivo pregledali brtve, morate odrediti njihovo stanje, često ih možete odmah vidjeti odakle je točno ulje išlo. Prije čišćenja morate rastaviti kolektor ulaza. Da biste to učinili, rampa za gorivo uklanja se s polugom, za koju morate odvrnuti dva vijka, uklonite ostatke starih brtvi.

Uništene brtve ulaznog sakupljača Renault Logan

Pranje kolektora najbolje provodi aerosol čistač kočnice. Potrebno je isprati prethodno uklonjeni gas, još jednom pregledavajući gumene prstenove brtve na njemu. Sapun se također oprane, treba biti cjelovit i ne začepiti. Mlaznice i prstenovi mlaznica također su preporučljivi za ispiranje. Bolje je tretirati rocker suhim mazivom pogodnim za spajanje plastičnih i metalnih dijelova za pričvršćivanje rockera. Primjenjuje se na potisak i potisak.

Očišćeni kolekcionar

Rupa za protok zraka ponovno je zatvorena krpom, nakon čega Logan 1 na ulaznom kolektoru 1.6 ili 1.4 do 8 ventila instaliraju se novi prstenovi za brtvljenje. Jasno bi trebali spakirati sjedala, uzimajući u obzir njihov oblik i sve utore.

Uspostavljene nove brtve sakupljača

Zapečaćivač se primjenjuje na pročišćene i pričvršćivače s niskim udjelom masti tako da ne puštaju ulje, zbog čega se Renault Logan trza prilikom kretanja, čak i nakon zamjene brtve.

Kolekcionar je pažljivo instaliran na mjestu kako ne bi oštetio glavnu turniru žica i startera. Pričvršćivači i orasi pažljivo odgađaju. U svim konektorima morate provjeriti silikonske ili gumene brtve. Prilikom sastavljanja obratite pažnju na ispravno postavljanje ožičenja i cijevi, njihovo pouzdano pričvršćivanje u fiksatorima dodijeljenim za to.

VIDEO: Automobil se trza na malom plinu. Zamjena brtve u usisnom razvodniku K7J, K7M.