Što učiniti ako se motor zaustavi kada pritisnete gas

Sadržaj

 1. Uzroci prekida rada motora
 2. Provjera pumpe za gorivo
 3. Koji se tlak smatra normalnim?
 4. Tlak mjerimo vlastitim rukama
 5. Sustav napajanja karburatora
 6. Video: Što učiniti ako se VAZ 2106 zaustavi kada pritisnete gas
 7. Neispravnost sustava paljenja
 8. Nestandardni razlozi
 9. Automobili na LPG

Prekidi u radu motora u prolaznim uvjetima ukazuju na kršenje sastava mješavine zraka i goriva, motor se zaustavlja kada pritisnete papučicu gasa, guši se ili počinje utrostručiti. Najčešće je uzrok opisanih simptoma u elektroenergetskom sustavu pa ćemo se usredotočiti na provjeru pumpe goriva, regulatora tlaka goriva, grubih i finih filtera.

Gori lampica za provjeru motora

Uzroci prekida rada motora

 1. Nedovoljan tlak benzina. Motor može normalno raditi na brzini praznog hoda, u glatkom ubrzanju i djelomičnim opterećenjima, ali s oštrim ubrzanjem ili kretanjem pod opterećenjem, cikličko opskrba gorivom raste. Ako tlak u tračnici nije dovoljan ili je poremećena dovod goriva u rasplinjač, ​​motor se guši kada pritisnete gas, troit i može čak stati.
 2. Netočna očitanja senzora položaja leptira za gas. Upravljački modul motora (ECM) izračunava količinu goriva koja se dovodi u cilindre na temelju brzine motora i opterećenja motora. Stvarno opterećenje je određeno kutom otvaranja leptira za gas. Ako upravljačka jedinica motora primi netočne informacije o položaju amortizera, tada kada pritisnete gas, brzina pada i automobil se zaustavlja.
 3. Nedovoljna sila i / ili nepravodobno dovod iskre u cilindre.

Ako se motor zaustavi kada naglo pritisnete gas i ne upali se ponovno, provjerite napajanje pumpe za gorivo. Možda je uzrok osigurač, izlizana žica ili loš kontakt čipa modula goriva.

Vjerojatno je da kvar -kodeks sužava područje dijagnosticiranih jedinica. Pogreške se mogu očitati specijaliziranim ili višebrend skenerom.

U sustavima napajanja s ranim ubrizgavanjem, proces samodijagnoze započinje preskakanjem kontakata u kutiji releja i osigurača.

Provjera pumpe za gorivo

provjera tlaka u razvodniku goriva
Glavni pokazatelj učinkovitosti pumpe za gorivo je tlak benzina u cijevi za gorivo. Načini spajanja na dovod goriva:

 • pomoću standardne armature za mjerenje tlaka u tračnici. Ova vrsta sustava napajanja instalirana je na VAZ ICE s 8 ventila s povratnom linijom goriva od tračnice do spremnika za plin. Manometar možete spojiti kroz adapter koji je pričvršćen na spojnicu s vanjskim navojem. Unutar spojnice nalazi se kalem nalik biciklu, koji, kada se pritisne, obavještava razvodnik goriva i crijevo manometra. Ali nemaju svi automobili tvornički konektor za spajanje manometra. A u nekim je slučajevima i sam adapter teže pronaći nego napraviti uređaj za izravnu vezu;
 • spoj preko cijevi za gorivo. Trebat će vam: mjerač tlaka s mjernom ljestvicom do 7 kg / cm², crijevo za gorivo odgovarajućeg promjera, T i 2 spojnice (tip "otac" i "majka") za spajanje standardnih cijevi. Takav jednostavan uređaj omogućit će vam da se zaletite u cijev goriva, uz zadržavanje mogućnosti pokretanja motora.

U prodaji veliki broj gotovih kompleta za mjerenje tlaka goriva u tračnici. Ali njegova je kupnja nepraktična za jednokratnu upotrebu. Visoka cijena je posljedica mnogih različitih priključaka i adaptera za spajanje na glavne vrste energetskih sustava. Ako razmišljate o kupnji takvog kompleta, provjerite ima li potrebne adaptere za spajanje na vaš automobil.

Koji se tlak smatra normalnim?

Prije nego što započnete ispitivanje u vodiču za popravak i rad vašeg automobila, pronađite granice normalnog tlaka na željeznici za gorivo. Na primjer, za VAZ motor s 8 ventila s povratnim sustavom normalne vrijednosti su od 2,8 do 3,2 kg / cm², dok je za modele bez povratnog voda (RDT ugrađen u modul goriva) prihvatljivo tlak je od 3,6 do 4 kg / cm². Vrijednosti od 3-4 kg / cm² u nedostatku informacija o određenom motoru mogu se smatrati normalnim za veliku većinu motora s ubrizgavanjem sa sustavom ubrizgavanja razvodnog ventila.

Tijekom ispitivanja na zidu, kada je regulator tlaka goriva isključen iz kruga goriva, ispravna benzinska pumpa mora proizvoditi najmanje 6,5 kg / cm². Takva margina performansi neophodna je za uklanjanje pulsiranja goriva u liniji, adekvatan rad motora u prijelaznim uvjetima i djelomična kompenzacija za smanjenje protočne površine filtarskih elemenata. Ako pumpa za gorivo nije u stanju osigurati takvu opskrbu tlaka, primijetit ćete padove kada pritisnete papučicu gasa.

Izmjerite pritisak vlastitim rukama

Domaći mjerač gorivaPrije spajanja na dovod goriva potrebno je osloboditi preostali tlak u sustavu. Da biste to učinili, dovoljno je povući osigurač pumpe za gorivo dok motor radi. Kada se motor zaustavi, možete vratiti osigurač i krenuti na posao. Prijeđimo na metode za mjerenje tlaka goriva u tračnici.

 1. Mjerenje s uključenim kontaktom. Igla manometra bi se trebala brzo podići i smrznuti u normalnom rasponu tlaka. Ako pritisak strelice brzo pada nakon isključivanja paljenja, RTD na vašem automobilu je neispravan.
 2. Mjerenje na motoru koji radi. Igla manometra ne smije se trzati ili pokazivati ​​niži tlak donje granice standardnih vrijednosti.
 3. Mjerenje s uključenim paljenjem i stegnutim povratnim vodom. U tom slučaju crpka pritiska "u zid" najveći mogući tlak.

Ako vaš automobil zaustavi hladnoću kada se pritisne plin, dijagnosticirajte na neogrijanom motoru. Važno je simulirati stanja pod kojima se simptomi kvarova najčešće očituju.

Sustav napajanja

Kao i u slučaju motora za ubrizgavanje, ako motor zaustavi produženjima, prije svega, obratite pažnju na sustav opskrbe gorivom. Moguće neispravnosti:

 • Začepljenje prtljažnika plina, tanki filter za čišćenje, unos goriva u spremniku;
 • začepljenje mlaznica, tranzicijski sustav;
 • Neispravnost pumpe za ubrzanje.

Ne otkrivajte netočne postavke za kvalitetu smjese. U ovom slučaju, uključivanje u rad pumpe za ubrzanje tijekom upale može dovesti do ponovnog odnosa smjese. Često motor započinje i zaustavlja se nakon hladnog starta.

VIDEO: Što učiniti ako kada pritisnete staje Gas VAZ 2106

Neispravnosti sustava paljenja

Uz oštro otvaranje leptira za gas, napon razgradnje između elektroda svjećice raste. Stoga se nedostaci u sustavu paljenja prvenstveno očituju pri pomicanju pod opterećenjem i oštro pritiskom na papučicu plina. Mogući uzroci kvarova i nestabilnog rada motora:

 1. Skup loših svjećica, izolacijskih grešaka u visokonaponskim žicama, pukotina u kućištu induktivnog svitka.
 2. Neispravno postavljeno vrijeme paljenja (UOZ). Često se u ovom slučaju čuje kucanje u motoru kada pritisnete gas, a to su pucnji zbog nepravovremenog izgaranja mješavine zraka i goriva.
 3. Nakupljanje vlage ispod poklopca razdjelnika, neispravan zazor na bregastima.
 4. Defekt Hall senzora.
 5. Slom centrifugalnog regulatora UOZ.
 6. Neispravnost vakuumskog regulatora napredovanja paljenja. Ako sumnjate na neispravan VROZ, prvo provjerite nepropusnost vakumske linije. Pukotine u cijevima, labav prianjanje na spojnicama, proboj u dijafragmi, dovode do curenja vakuuma i nedostatka automatskog podešavanja UOZ-a kada se pritisne papučica gasa.

Nestandardni razlozi

Ako se elektroenergetski sustavi, paljenje rade u normalnom načinu rada, provjerite filter zraka i katalizator. U prvom slučaju, nedostatak zraka dovest će do kvarova prilikom pritiskanja plina, au drugom slučaju reakcije na izlazu. Katalizator može biti začepljen ili djelomično otopljen, zbog čega je poremećeno njegovo područje protoka.

Ako se mlaznica zaustavi kada pritisnete gas, vjerojatno razlog tome nije kvar određene jedinice, već kombinacija problema: začepljen filter goriva, curenje zraka u usis (čuje se karakterističan zvižduk u automobil kada pritisnete papučicu gasa), istrošene svjećice itd.P.

Automobili na LPG

Kada motor normalno radi na benzin, ali stane na plin, prvi korak je provjeriti filter tekuće faze i ispustiti kondenzat iz mjenjača. Ako je cirkulacija rashladne tekućine kroz mjenjač poremećena, može se smrznuti pri velikim brzinama čak i u toploj sezoni.