Zamjena salonskih filtra Renault Duster

Sadržaj

  1. Kada promijeniti salonski filter
  2. Koji filter odabrati
  3. Analozi originalnog filtra kabine za Daster
  4. Postupak zamjene salona

Naslov "narodnog automobila" obvezuje Renault Duster da bude nevažan za održavanje i popravak. A vlasnik automobila mora biti u mogućnosti samostalno ukloniti tipične neispravnosti i zamijeniti potrošne materijale. Važno je obavljati rad kada regulacija to zahtijeva i spriječite moguće probleme. A to se može učiniti pravovremenim zamjenom filtra salona.

Zamjena filtra pramčanog salona

Kada promijeniti salonski filter

Život komponenti filtra utječe:

  1. Radni uvjeti stroja.
  2. Način zračne ograde.

Standardni radni vijek filtra unutarnjeg renault Duster je dvije godine. Ali za poboljšanu cirkulaciju zraka, zamijenite filter dvostruko češće.

Vizualnim pregledom možete provjeriti treba li filtar zamijeniti. Da biste to učinili, uklonite i pregledajte prašinu prašine. Ako je površina prekrivena hitovima sivkastog nijansa ili samo slojem prljavštine, tada se zamjena ne može izbjeći.

Koji filter odabrati

Bez obzira na Renault Duster i koji se motor stavlja ispod haube, za čišćenje zraka odgovoran je filter s oznakom 8201153808. Instaliran je na svim verzijama s benzinskim motorima 1.6 i 2.0 litre ili dizelski motor u 1.5 litara.

Za proizvodnju filtra elementa koristi se materijal sličan pamuku i namočen u antibakterijskoj otopini. Krug je izrađen od tanke plastike, a na prednjoj strani montiran je poseban izbočeni čep, dizajniran za olakšavanje ugradnje ili uklanjanja filtra.

Identični filtri postavljeni su u salonima većine modela Renaulta. I proizvodi njihovu tvrtku Purflux. Ako tražite filter koji nije u katalozima proizvođača automobila, onda će se zvati Purflux AH207.

Možete odabrati model filtra s nešto većim troškovima. U katalogu Renault ima članak 8201370532. Proizvođač je isti purfluks. Kada odaberete sličan filter izravno od proizvođača, treba tražiti naziv Purflux AHC207. Razlika između ove prašine leži u postavljanju elementa filtra ugljena, koja može odgoditi ulazak u salon neugodnih mirisa s ulice. Međutim, nakon mjesec dana rada, filter ugljena gubi svoje karakteristike i obavlja rad na načelu konvencionalnog sakupljača prašine.

Ako ste kupili pahuljički model bez klima uređaja, u njemu neće biti filtra salona. Za čišćenje zraka, proizvođač preporučuje kupnju uz dodatnu naknadu jednu od gore navedenih opcija.

Analozi originalnog filtra kabine za Daster

Ako se originalni rezervni dijelovi ne mogu pronaći ili se njihov trošak čini previsokim vlasniku automobila, onda možete obratiti pažnju na jeftine analoge. Zapamtite: jeftini materijal, kroz koji su filtrirani sva prljavština i prašina koja dolazi s ulice, vrlo brzo će postati neupotrebljiva. Obratite pažnju na sposobnost plastičnog tijela dijela da podnese mehanički učinak. Za provjeru samo savijte i ispravite filter. Ne bi trebalo biti tragova oštećenja detalja.

Sljedeći analozi originalnih salonskih filtera bili su najpopularniji među vlasnicima Renault Duster:

  1. TSN 9.7.476 Domaći proizvođač citrona. Ovo je najpopularniji salonski puhač prašine za Duster -ov automobil. Vozači ga preferiraju zbog niskih troškova i podnošljive kvalitete elementa filtracije. Ovaj prekrivač za prašinu ima verziju ugljena koja ima slovo "k" na kraju oznake.
  2. Filter kabine za Renault Duster AG557 CF njemačke tvrtke Goodwill s okvirom od visokokvalitetne plastike osigurava sigurno pričvršćivanje na zidove pretinca za montažu. Duljina ovog prekrivača prašine je nešto manja od identičnog parametra originalnih dijelova. Međutim, ne promatra se prolazak neobojenog zraka. Verzija ugljena dostupna je s oznakom AG136 CFC.
  3. Filter interijera CU 1829 iz njemačkog proizvođača Mann-Filter, gotovo identičan u troškovima s originalom. Kao filtrirani materijal, visokotehnološki sintetički nanimote. Fleksibilan plastični okvir podnosi lomove i mehaničko izlaganje. Verzija ugljena ima članak CUK 1829.

Postupak zamjene salona

Odjeljak za montažu za postavljanje salona za prešivanje prašine nalazi se ispod nereda.

Mjesto na kojem se nalazi salon filter Renault Duster

Možete promijeniti filter nakon izvlačenja starog i razradio je njegov resurs. Da biste to učinili, pritisnite zasun u donjem dijelu i uklonite dno.

Izdvajamo stari element

Nadalje, filter je potpuno istegnut.

umetnite novi filtar kabine Duster

Rezultirajuća rupa se očisti od prljavštine, prašine i mrvica starog filtra. Da biste to učinili, uključite ventilaciju kabine na maksimalnu snagu ili upotrijebite pištolj za čišćenje.

Zamjena filtra unutrašnjosti Renault Duster New započinje kompresijom na stranama.

ispitivanje

Provjerite da li filter salona treba biti neposredno prije kupnje. Ako se novi kada se komprimira u trgovini počne raspasti, tada nije prikladan za ugradnju.

Zbog činjenice da je širina početne širine manja od širine filtra, ubacuje se u odjeljak za ugradnju pod kutom.

U kabinu instalirana prašina prašine prašine

Kvalitativno instalirani prekrivač za prašinu mora objaviti karakteristični klik u trenutku kada čvrsto sjedi na svom mjestu. I možete provjeriti rad izvedenog uključivanjem kabine za maksimalnu brzinu. Čak bi i najmanji proboj zraka trebao biti odsutan na mjestu protjerivanja plastičnog kućišta.